Θεοδωράκης: «Θέλουμε το 10% για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα»

Επέστρεψε στην… παλιά του γειτονιά

Θεοδωράκης: «Θέλουμε το 10% για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα»

​Στην παλιά του γειτονιά, την Αγία Βαρβάρα επέστρεψε ο Στ. Θεοδωράκης στο βράδυ της Κυριακής, συνεχίζοντας την περιοδεία του λίγο πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Στόχος μας είναι να έχουμε ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Μόνο αν πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα. Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε:

«Το Ποτάμι είναι το καθαρό Κίνημα και είναι ίσως η τελευταία προσπάθεια να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους όσοι δεν υπήρξαν στους κομματικούς σωλήνες».

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:

«Τόσα χρόνια λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά ψηφίζουμε πάντα τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα. Η μόνη λύση είναι αυτή τη φορά ο κόσμος που θέλει το διαφορετικό, να ψηφίσει το διαφορετικό. Κάναμε όντως λάθη ως χώρα, αλλά δεν φταίει σε τίποτα το παιδί του Έλληνα. Το παιδί αυτό πρέπει να έχει ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση αντιμετώπιση των άνισων».

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα των Ρομά που μένουν στην περιοχή, ο Σ. Θεοδωράκης είπε:

«Για τους Ρομά μπορούμε να κάνουμε πολλά. Έχω δώσει το στίγμα μου τα δύο χρόνια που ήμουν στη Λαϊκή επιμόρφωση εδώ στην Αγία Βαρβάρα. Πρέπει να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα τους κάνοντας όμως προσπάθεια, ώστε να ενταχθούν απόλυτα στην Ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top