Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ δεν είμαι Βενιζέλος να γίνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της ΝΔ»

«Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»

Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ δεν είμαι Βενιζέλος να γίνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της ΝΔ»

​Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κερατσίνι μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την ομιλία του, απευθυνόμενος στον συγκεντρωμένο κόσμο:

«Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δυναμώνει το μήνυμα: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Παύλο Φύσσα λέγοντας:

«Είμαστε στο Κερατσίνι. Όπου τέτοιες μέρες, πριν από δύο χρόνια, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.Αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας».

Διαχωρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους… «αρχιμάγειρες της διαπλοκής», εξαπολύοντας επίθεση κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Απευθύνομαι στους αρχιμάγειρες της διαπλοκής και τους διαβεβαιώνω ότι εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε οι δικοί τους ναυαγοσώστες. Δεν είμαι εγώ ο κ. Βενιζέλος για να γίνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνησ�� της ΝΔ. Μπέρδεψε το χθές με το αύριο ο κ. Μεϊμαράκης. Eμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κ. Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens, τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Εμείς δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία. Λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Πρόσθεσε ακόμα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συρρικνωθεί ή να ενσωματωθεί:

«Όσο κι αν κάποιοι θα παλεύουν είτε να συρρικνώσουν είτε να ενσωματώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα τα καταφέρουν, γιατί δεν είμαστε η φωτοβολίδα της Ιστορίας, αλλά εκπροσωπούμε τους ανθρώπους, τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας. Οι δυνάμεις που επιδιώκουν την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου, δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα».

Παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα για την λίστα Λαγκάρντ, προειδοποιώντας πως «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά. Η δική σας ψήφος την Κυριακή, όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως «αν πέφταμε στην παγίδα Σόιμπλε το μόνο που θα καταφέρναμε είναι κάποιοι να κάνουν χρυσές δουλειές εις βάρος των ανθρώπων του μόχθου. Η δική μας νίκη θα είναι μήνυμα νίκης για την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία».

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος πως στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νικητής:

«Για μια ακόμα φορά θα νικήσουμε.Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» για να προσθέσει λέγοντας «φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top