Πρωτόδικη καταδίκη Ντινόπουλου για τα «περί συμβούλου του Άκη» που έλεγε για την Δούρου

Αναμένεται η επανεξέτασή της από το εφετείο

Πρωτόδικη καταδίκη Ντινόπουλου για τα «περί συμβούλου του Άκη» που έλεγε για την Δούρου

​Πρωτόδικη καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση και αποζημίωση 60.000 ευρώ για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και υπουργό Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αργύρη Ντινόπουλο, επέβαλλε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικαιώνοντας την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η τελευταία του είχε κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του πρώτου στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΤΑΡ, την άνοιξη του 2014, εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Ντινόπουλος αναναπαρήγαγε ουσιαστικά ισχυρισμούς που είχαν μεταδοθεί στον ηλεκτρονικό Τύπο και εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η σημερινή περιφερειάρχης, στη συνέχεια, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος υπουργού, αλλά δούλευε με μπλοκάκι, όπως πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, σε Ινστιτούτο του υπουργείου.

Η απόφαση του πρωτοδικείου είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και αναμένεται η επανεξέτασή της από το εφετείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top