Τσακαλώτος: θαμπωθήκαμε από την διαπραγμάτευση και αφήσαμε τα υπόλοιπα

Παραδοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα ζητήματα που παρέμειναν ανοιχτά

Η κυβέρνηση θαμπώθηκε από τη διαπραγμάτευση και δεν έδωσε έμφαση στα υπόλοιπα ζητήματα παραδέχεται ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Δεν εμπλακήκαμε. Θαμπωθήκαμε από την διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό δεν καθόταν ο καθένας στο υπουργείο του να πει: Καλά, εγώ τι πρέπει να κάνω; Ας κάνει ο Ευκλείδης τις συζητήσεις με τους διαπραγματευτές. Εγώ δεν πρέπει να κάνω κάποια δουλειά; Δηλαδή, αν θέλεις να κάνεις κάτι για την Β΄Λυκείου, δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεσαι και χρήματα. Χρειάζεσαι σκέψη και οργάνωση» απαντά σε σχετική ερώτηση, διατυπώνοντας αιχμές για τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχετικά με τις προθέσεις των εταίρων ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει: «Δεν ξέρω αν οι Ευρωπαίοι ήθελαν να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήθελαν να μην είναι ένα ανταγωνιστικό παράδειγμα για τις άλλες χώρες στην Ευρώπη: την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία...».

Ο κ. Τσακαλώτος τάσσεται κατά του ενδεχομένου νέων εκλογών και υποστηρίζει ότι «αν περάσει η ελληνική κυβέρνηση την πρώτη αξιολόγηση θα υπάρξει λύση για το χρέος».

Απαντά επίσης σε ερώτηση σχετικά με το αν αντέχει να ξαναζήσει τη νύχτα της 12ης προς 13η Ιουλίου: «Πάντα αντέχεις. Πάντα υπάρχουν τα χειρότερα. Έτσι έλεγε ο καθηγητής μου στην Οξφόρδη. Όταν έχεις φτάσει στον πάτο του βαρελιού και νομίζεις ότι δεν έχει παρακάτω τίποτα, τότε είναι που ακούς ένα τουκ τουκ από κάτω».