Τσακαλώτος: θαμπωθήκαμε από την διαπραγμάτευση και αφήσαμε τα υπόλοιπα

Παραδοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα ζητήματα που παρέμειναν ανοιχτά

Τσακαλώτος: θαμπωθήκαμε από την διαπραγμάτευση και αφήσαμε τα υπόλοιπα
Η κυβέρνηση θαμπώθηκε από τη διαπραγμάτευση και δεν έδωσε έμφαση στα υπόλοιπα ζητήματα παραδέχεται ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Δεν εμπλακήκαμε. Θαμπωθήκαμε από την διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό δεν καθόταν ο καθένας στο υπουργείο του να πει: Καλά, εγώ τι πρέπει να κάνω; Ας κάνει ο Ευκλείδης τις συζητήσεις με τους διαπραγματευτές. Εγώ δεν πρέπει να κάνω κάποια δουλειά; Δηλαδή, αν θέλεις να κάνεις κάτι για την Β΄Λυκείου, δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεσαι και χρήματα. Χρειάζεσαι σκέψη και οργάνωση» απαντά σε σχετική ερώτηση, διατυπώνοντας αιχμές για τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχετικά με τις προθέσεις των εταίρων ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει: «Δεν ξέρω αν οι Ευρωπαίοι ήθελαν να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήθελαν να μην είναι ένα ανταγωνιστικό παράδειγμα για τις άλλες χώρες στην Ευρώπη: την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία...».

Ο κ. Τσακαλώτος τάσσεται κατά του ενδεχομένου νέων εκλογών και υποστηρίζει ότι «αν περάσει η ελληνική κυβέρνηση την πρώτη αξιολόγηση θα υπάρξει λύση για το χρέος».

Απαντά επίσης σε ερώτηση σχετικά με το αν αντέχει να ξαναζήσει τη νύχτα της 12ης προς 13η Ιουλίου: «Πάντα αντέχεις. Πάντα υπάρχουν τα χειρότερα. Έτσι έλεγε ο καθηγητής μου στην Οξφόρδη. Όταν έχεις φτάσει στον πάτο του βαρελιού και νομίζεις ότι δεν έχει παρακάτω τίποτα, τότε είναι που ακούς ένα τουκ τουκ από κάτω».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top