Κουτσούμπας : μια ακόμα κοκορομαχία το debate της Δευτέρας

«Καπιταλισμός και ξερό ψωμί θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης»

Κουτσούμπας : μια ακόμα κοκορομαχία το debate της Δευτέρας
Μια ακόμα «κοκορομαχία» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα παρακολουθήσουμε στο ντιμπέϊτ της Δευτέρας, αλλά αυτό δεν θα τους εμποδίσει να τα βρουν πολύ καλά την επομένη των εκλογών, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ.

Εξέφρασε την πολιτική εκτίμηση ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά θα σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συνταγή «καπιταλισμός και ξερό ψωμί», καθώς αντικειμενικά υπάρχει η βάση είτε για ένα μεγάλο συνασπισμό με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είτε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί η πολιτική πόλωση, θα τεθούν και νέα εκβιαστικά διλήμματα και κάλεσε τον λαό να μην υποκύψει και να κάνει ένα τολμηρό βήμα ενισχύοντας στις κάλπες το ΚΚΕ, διότι, όπως παρατήρησε, «σήμερα υπάρχει περισσότερη πείρα με τις ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες» που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε, μάλιστα, δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου για «σκίσιμο» των Μνημονίων και ότι «θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι «κοροϊδεύουν» τον κόσμο και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top