Νέο κάλεσμα Μεϊμαράκη στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία μετά τις εκλογές

Αλλά και αιχμές για την διαπραγμάτευση: «Που πήγαινε ο Τσίπρας; Στο καφενείο να πιει καφεδάκι;»

Νέο  κάλεσμα Μεϊμαράκη στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία μετά τις εκλογές
Νέο κάλεσμα συνεργασίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Εμείς θα ζητήσουμε συνεργασία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα προχωρήσουμε με τους άξιους ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους αρκεί να μπορούν να προσφέρουν» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ερώτηση του Γ. Αυτιά γιατί επιμένει στην συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και «αν είναι τόσος ο έρωτας με τον Τσίπρα», απάντησε χαριτολογώντας «τόσος είναι ο έρωτας με την χώρα» και πρόσθεσε: «Αυτός υπέγραψε το μνημόνιο οφείλει αν δεν είναι στην κυβέρνηση τουλάχιστον να μετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Έχει πολλά άξια στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαχωριστική μας γραμμή πια είναι το αν είμαστε παράλογοι ήόχι».

Για την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι «εγώ δεν πάω με τη ΝΔ γιατί την μία με λέει έτσι και την άλλη με λέει αλλιώς», απάντησε: «Εγώ του λέω ότι δεν αξίζει να τα θυσιάσουμε όλα αυτά γιατί προεκλογικά ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες. Ας συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα και όλα τα άλλα θα τα βρούμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε αμφιβολίες επίσης για το πώς θα καταφέρει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την συνεργασία του δικού του κόμματος, όταν υπάρχει η διακήρυξη των 53 που δεν πήγαν στην ΛΑΕ και όταν συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του ακόμη και βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στο τρίτο μνημόνιο.

Για το αν πίστευε ότι θα το «γύριζε το ματς» των εκλογών απάντησε: «Πίστευα ότι θα το γύριζα αν οι εκλογές γίνονταν πολύ αργότερα. Δεν πίστευα ότι θα το γύριζα τόσο γρήγορα».

Για το τι θα πει στη ΔΕΘ σχετικά με τις συντάξεις και άλλα θέματα που αφορούν τα οικονομικά των πολιτών ανέφερε: «Για τις συντάξεις δυστυχώς η δέσμευση είναι σκληρή. Δεν θέλω να υποσχεθώ… Οι πρώτες μήνες και ίσως ο πρώτος χρόνος θα είναι πολύ δύσκολοι. Και ειδικά ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος με τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις που έκανε ο κ. Tσίπρας θα είναι πολύ δύσκολοι. Θα υπάρξει δυσκολία και ίσως πρέπει να δούμε ξανά την ρύθμιση των 100 δόσεων και να υπάρξει καινούρια με διαφάνεια. Λέει ότι δεν είναι διαπλεκόμενος ο κ. Τσίπρας και ρύθμισε χρέη και σε όσους χρώσταγαν πριν την κρίση που στην πλειοψηφία τους είναι μπαταχτσήδες».

Σχετικά με το κλείσιμο των τραπεζών τόνισε ότι είχε καταστροφικές επιπτώσεις και επανήλθε στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης : «Γοητεύθηκε κατά την γνώμη μου από τον Βαρουφάκη, ο οποίος όμως δεν είχε συνολική εικόνα των προβλημάτων, δεν είχε μπροστά του ένα κείμενο να διαπραγματευθεί και πήγαινε χαλαρός με τα πουκάμισα έξω μην δίνοντας εικόνα σοβαρότητα. Και εγώ είμαι χαλαρός, αλλά όταν πάω σε συνόδους πάω σοβαρός και προετοιμασμένος».

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν λάθος επικαλέσθηκε τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και διατύπωσε αιχμές για τον ΥΠΟΙΚ που διαδέχθηκε τον Γ. Στουρνάρα: «Ο κ. Χαρδούβελης δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον ΕΝΦΙΑ και δεν τον ήξερε κιόλας. Θα μπορούσε αν είχε εκχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση και να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα».

Ζήτησε ακόμα να υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια στον ΕΝΦΙΑ, ενώ χαρακτήρισε ως «ουδέν ψευδέστερο» ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα γίνονται πλειστηριασμοί και ανέφερε ότι από το 2012 μέχρι το 2014 δεν έγινε κανένας. «Να δούμε τον νόμο για τα κόκκινα δάνεια που είναι σωστός και θα πρέπει να δούμε και αυτούς που προστέθηκαν σε αυτό το επτάμηνο πως θα τους εντάξουμε» πρόσθεσε.

Για την ανεργία ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόβλημα καθώς έχει δύο κόρες αλλά και ανίψια που έχουν πάει στο εξωτερικό γιατί δεν έβρισκαν δουλειά. «Δεν αισθάνομαι καλά όταν βλέπω τον μεγάλο πόνο και την φτώχεια» δήλωσε.

Άσκησε εκ νέου κριτική για το μεταναστευτικό και επισήμανε ότι «άλλο οι πρόσφυγες άλλο οι μετανάστες που είναι παράνομοι».

Για το αν έχει πάρει απάντηση στην πρόταση να πάει στην Κουμουνδούρου να συναντήσει τον κ. Τσίπρα, απάντησε αρνητικά αλλά πρόσθεσε ότι θα την επαν��λάβει την πρόταση στο debate της Δευτέρας. «Όχι μόνο δεν το θέλει αλλά βάζει και τον κ. Καμμένο να κάνει ανοίκειες επιθέσεις. Με έχει στενοχωρήσει γιατί με τον Πάνο μέχρι δύο εβδομάδες πριν είμασταν φίλοι, μιλάγαμε στο τηλέφωνο, με συμβουλευόταν… Ήμασταν μαζί στην ίδια κυβέρνηση το 2009 και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα» κατέληξε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top