ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ντέρμπι για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μεϊμαράκης

Υπέρ του ευρώ το 82%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ντέρμπι για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μεϊμαράκης

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και διεξήχθη τηλεφωνικά 8 και 9 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1206 ατόμων ηλικίας 18 ετών και πάνω.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε;», ΣΥΡΙΖΑ απαντά το 25,0%, ενώ ΝΔ λέει το 24,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6% ,το ΠΟΤΑΜΙ με 4,4%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%. Σύμφωνα με την έρευνα δηλαδή το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και το κόμμα του Πάνου Καμμένο�� δεν μπαίνουν στην Βουλή, αφού συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 3,0%.

proto4.jpg

Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 7,1 %, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 1,5%.

Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται έναντι της ΝΔ με ποσοστό 0,3%. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,7%, ενώ η ΝΔ 31,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων με 5,9%, το ΠΟΤΑΜΙ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,0%.

proto.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει τη ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Πρώτος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκης με θετικές και μάλλον θετικές απόψεις 46.0% και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με 45.0 %. Ακολουθούν ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σ.Θεοδωράκης με 39,0%, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ.Γεννηματά με 34.0 % , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος με 29.0%, ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας με 26.0%, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης με 14.0% και ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος με 13.0%.

proto3.jpg

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 68.0% κρίνει αρνητικά τον οκτάμηνο απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

proto5.jpg

Περίπου οκτώ στους 10 Έλληνες (82,0%) τάσσονται, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ το 15,0% ζητά την επιστροφή στην δραχμή.

proto6.jpg

proto2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top