Ινστιτούτο Brookings: Μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το πιθανότερο μετεκλογικό σενάριο

«Οι ηλιόλουστες ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει»

«Η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογική αναμέτρηση για τρίτη φορά μέσα οκτώ μήνες» επισημαίνει το Ινστιτούτο Brookings σε ανάλυσή του με τίτλο «Η Ελλάδα στις κάλπες (ξανά)» την οποία υπογράφει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρος Πελαγίδης.

«Οι ηλιόλουστες ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει. Οι ψηφοφόροι βλέπουν πια ότι το πολιτικό προσωπικό του κόμματος αποτελείται από τα χειρότερα στοιχεία του παλαιού ΠΑΣΟΚ» τονίζει το Ινστιτούτο.

«Με το κόμμα του Τσίπρα να έχει ξεμείνει από ιδέες, τα τελευταία γκάλοπ δείχνουν ότι πηγαίνει στήθος με στήθος με τη ΝΔ. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αποδοχή των ψηφοφόρων προς το συντηρητικό κόμμα, αλλά είναι αποτέλεσμα της απογοήτευσης που βίωσαν από τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» τονίζεται στην ανάλυση, όπου αναφέρεται πως το πιθανότερο είναι μετεκλογικά να οδηγηθούμε σε κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί στον Τσίπρα να ξεφύγει από τη νέα κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να πάρει την ευθύνη για τη συμφωνία που υπέγραψε» επισημαίνει η ανάλυση.

Όπως εξηγεί το Ινστιτούτο, όποια κι αν είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές θα εφαρμοστεί σχεδόν εκ ολοκλήρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top