Νέους, παλιούς, άσημους,γνωστούς: Απ’ όλα έχει ο μπαξές των ψηφοδελτίων!

Φέρνουν εκνευρισμό και κουτσομπολιό οι λίστες των κομμάτων!

Νέους, παλιούς, άσημους,γνωστούς: Απ’ όλα έχει ο μπαξές των ψηφοδελτίων!

​Επανασυσπείρωση δυνάμεων και προσπάθεια διείσδυσης σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, που έχουν χάσει επιρροή αναδεικνύουν οι τελικές λίστες των υποψηφίων. Από την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ωστόσο δεν έλειψαν οι ψίθυροι και ο εκνευρισμός για τις λίστες,καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν.

Στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Αθήνας που θεωρείται διακεκαυμένη ζώνη βρίσκεται ο Νίκος Βούτσης, ενώ εντελώς στον αέρα είναι ο Νίκος Φίλης, που είναι τέταρτος και η εκλογή του θα παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Στη Β Αθήνας ανάλογα με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος ή δεύτερος, αλλά και ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει, μπορεί να κινδυνεύσουν από τη θέση 10 και κάτω να βρεθούν εκτός: Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Κυρίτσης αλλά και άλλοι.

Στο Επικρατείας της ΝΔ, η γαλάζια παράταξη επιχειρεί προσέγγιση με τους στρατιωτικούς, τοποθετώντας στην 5η μη εκλόγιμη θέση τον τέως αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Παναγιώτη Χηνοφώτη, ενώ κάνει άνοιγμα και στον φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό χώρο, βάζοντας στην έκτη θέση τον πρώην πρόεδρο της Δράσης, Αντύπα Καρύπογλου.

Επικεφαλής στο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας είναι ο Μανώλης Γλέζος και ακολουθούν ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος και η Αγλαϊα Κυρίτση.

Το Ποτάμι αναδεικνύει πρόσωπα από την κοινωνία, καθώς, εκτός από τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό Νικηφόρο Διαμαντούρο, στην πρώτη θέση του Επικρατείας, στην τελευταία τιμητική θέση βρίσκεται ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ συμβολίζει την προσπάθεια επανασυσπείρωσης του κινήματος. Εκτός από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ακολουθεί ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης, ενώ σε άλλες θέσεις βρίσκονται οι Θάνος Μωραϊτης και Συμεών Κεδίκογλου από το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, η δημοσιογράφος, Μαρία Παπουτσάκη, η καθηγήτρια και πρώην συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη Λίλιαν Μήτρου, ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ και στην τελευταία συμβολική θέση ο Κώστας Λαλιώτης.

Το ΚΚΕ δείχνοντας σεβασμό στην επετηρίδα του κόμματος τοποθέτησε πρώτη στο Επικρατείας την Αλέκα Παπαρήγα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top