Aδιευκρίνιστη ψήφος-debate: Σημειώσατε X

Τι αποκάλυψε στο Star ο διευθύνων σύμβουλος της MRB για «νικητές και ηττημένους»

Aδιευκρίνιστη ψήφος-debate: Σημειώσατε X
Κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι το debate βοήθησε να πληροφορηθούμε που κατευθύνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς το κύριο θέμα που ενδιαφέρει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους είναι η οικονομία, που «στριμώχθηκε» όμως μεταξύ των πέντε θεματικών ενοτήτων, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος , στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.

«
Aδιευκρίνιστη ψήφος- debate: Σημειώσατε X!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

Ένα δεύτερο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι υπερίσχυσαν οι χαρακτήρες και το πως αυτοί τα λένε έναντι του περιεχομένου. Οι αρχηγοί κυρίως των μεγάλων κομμάτων προσπάθησαν να μην δεχθούν αυτογκόλ. Πάντως, περίπου το 20% που είδαν το debate δηλώνουν θετικοί απέναντι σε αυτό και το 50% αρνητικοί.

Αλλά και οι αρχηγοί ήρθαν καλά δασκαλεμένοι και έκαναν «γέφυρες» για να στρέψουν αλλού την συζήτηση αλλά και « σημαίες» για τα σημεία που ήθελαν να τονίσουν.

Όσον αφορά την ανάλυση για την στρατηγική κάθε πολιτικού αρχηγού, ο κ. Μαύρος ανέφερε:

Α. Τσίπρας: Πήγε με μία στρατηγική τεκμηρίωσης του «νέου και του άφθαρτου» , έβαλε πιο έντονα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης και λιγότερο το πρόγραμμα. Συναίσθημα περιείχε κυρίως το κλείσιμο, ενώ το στοιχείο του νέου, λόγω «φιζίκ» κυρίως, το κέρδισε. Εντύπωση προκάλεσε όμως ότι διάβαζε τις απαντήσεις από τις σημειώσεις του, που μένει να μετρηθεί αν λειτούργησε θετικά ή αρνητικά. Το συναισθηματικό σκέλος το πέτυχε, αλλά βγήκε προς τα έξω και το στοιχείο της ασυνέχειας λόγων και πράξεων.

Β. Μεϊμαράκης: Ξεκίνησε ήρεμα και στη συνέχεια άρχισε να βγάζει ποιο έντονα στοιχεία της προσωπικότητάς του. Προσπάθησε να συνδεθεί η παρουσία του στο debate με την σταθερότητα και την ντομπροσύνη, βγάζοντας στοιχεία του προσωπικού του χαρακτήρα. Ήταν όμως πιο συγκρατημένος σε σχέση με άλλες περιπτώσεις και πιο «αμυντική» η στρατηγική του, ενόψει ενδεχομένως της ΔΕΘ και του δεύτερου debate.

Π. Λαφαζάνης: Προσπάθησε να αμυνθεί όχι μόνο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έναντι του ΚΚΕ, που με τη σειρά της έδειξε «επιθετική διάθεση» έναντι της ΛΑΕ.

Στ. Θεοδωράκης: Είναι ο ένας από τους δύο ��αθαρά ωφελημένους της τηλεμαχίας, μαζί με την Φ. Γεννηματά, καθιερώνοντας «το πρώτη φορά σοβαρά» και οικοδομώντας το στοιχείο του "πραγματικά καινούριου".

Δ. Κουτσούμπας: Έβγαλε προς τα έξω τον ανθρώπινο χαρακτήρα του, παρότι πιο «βαρύς» σαν άνθρωπος όπως και την εικόνα της «ορίτζιναλ» Αριστεράς έναντι της ΛΑΕ.

Π. Καμμένος: μπήκε στην συζήτηση με μία στρατηγική άμυνας απέναντι στη ΝΔ, η οποία στη συνέχεια έβγαλε προς τα έξω την κόντρα του με αυτήν, που μένει να μετρηθεί ποιον ωφέλησε και ποιον έβλαψε.

Φ. Γεννηματά: Παλινδρομούσε σε κάποια σημεία και σε άλλα σημεία έβγαζε μία τάξη. Συναισθηματικά όμως αυτό το σκαμπανέβασμα αρέσει συνήθως στον κόσμο και κυρίως στις γυναίκες, ενώ δεν είναι τυχαία η αναφορά της στην οικογένεια.

(Η απούσα) Χρυσή Αυγή: Η απουσία της μπορεί να την βοηθήσει περισσότερο στο κοινό που βρίσκεται ιδεολογικά στο όριό της. Αλλά το ότι θεσμικά συμμετέχει μεν στη Βουλή χωρίς να συμμετέχει στο debate ίσως την βοηθήσει και σε μεγαλύτερες μάζες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top