Χουλιαράκης: «Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στην υλοποίηση της συμφωνίας»

Σε ποιους τέσσερις κύριους στόχους αναφέρθηκε από το Λονδίνο

Χουλιαράκης: «Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στην υλοποίηση της συμφωνίας»
«Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στην υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης , στο 10ο επενδυτικό roadshow που πραγματοποι��ί το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, σύμφωνα με το capital. gr.

«Ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής δεν θα πρέπει να είναι άλλος παρά από την ταχύτερη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επισήμανε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν σημαντικά βήματα, όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η χαλάρωση των capital controls και η λήψη μέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους.

«To 2015 θα είναι χρονιά ύφεσης, ηπιότερης ωστόσο από ό,τι περιμέναμε. Αντιθέτως, το 2016 θα είναι μία χρονιά ανάπτυξης» ανέφερε επίσης ο κ. Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερις είναι οι κύριοι στόχοι από δω και πέρα: Να κερδηθεί εκ νέου η πρόσβαση στις αγορές, να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να χαλαρώσουν τα capital controls και να αναδιαρθρωθεί το χρέος.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος στις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών και ανέφερε ότι η αξιολόγηση του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών και τα stress tests θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top