Παρασκήνιο, ατάκες και απολογισμός του χθεσινού ντιμπέιτ: Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος!

Το Χρυσό Βατόμουρο, το «φαρμάκι» Κουτσούμπα και οι σπόντες Μεϊμαράκη για Τσίπρα

Παρασκήνιο, ατάκες και απολογισμός του χθεσινού ντιμπέιτ:  Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος!

Μπορεί το χθεσινό ντιμπέιτ να έγινε με σκοπό οι πολίτες να ενημερωθούν καλύτερα για τις σκέψεις και τις προθέσεις πολιτικών αρχηγών και κομμάτων ωστόσο φαίνεται πως στο τέλος ο απολογισμός έβγαζε ένα και μόνο συμπέρασμα: κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος!

Οι πολιτικοί αρχηγοί έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για να απαντήσουν, κάτι που επεσήμανε ευθέως αποχωρώντας από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για περιορισμένο χρόνο και για αναγκαίες αλλαγές στους όρους του ντιμπέιτ!

«Κανείς δεν έγινε σοφότερος από αυτή την τηλεμαχία, θα μπορούσαμε να κάναμε μια πιο αληθινή κουβέντα» παραδέχθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα στο επόμενο ντιμπέιτ να γίνει και διάλογος πολιτικών αρχηγών (το οποίο προβλεπόταν αρχικά με τον γύρο των απευθείας ερωτήσεων των αρχηγών αλλά δεν έγινε).

«Μπαίνοντας στο ντιμπέιτ είπα ότι με τους όρους που διεξάγεται αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση του λαού και αντιπαράθεση θέσεων των κομμάτων» είπε ο Παναγιώτης Λαφάζανης, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον απολογισμό του για το ντιμπέιτ εκτίμησε πως «έλειπε η ζωντανή συζήτηση και η ζωντανή αντιπαράθεση».

Είναι χαρακτηριστική η παρατήρηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε μία από τις απαντήσεις του είπε με νόημα πως οι κερδισμένοι του ντιμπέιτ είναι… όσοι αρχηγοί δεν πήγαν! «Πρέπει να αποκτήσει ένα ενδιαφέρον η συζήτηση αλλιώς θα κλείσουν οι πολίτες τις τηλεοράσεις και θα πάνε να ψηφίσουν πάλι κόμματα διαμαρτυρίας τα κόμματα που δεν συμμετέχουν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ!

Και οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, φάνηκε ότι θα ήθελαν περισσότερο χρόνο για τις ερωτήσεις τους αλλά και τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Χαρίτος προσπάθησε, φιλότ��μα μεν αλλά σε σημείο… τυπολατρίας δε, να κρατήσει τον χρόνο εντός συμφωνημένων ορίων, κάτι που κάποιες φορές προκάλεσε και εκνευρισμό στους δημοσιογράφους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος αναρωτήθηκε «ορίστε;» όταν ο συντονιστής του ντιμπέιτ του είπε «τέλος χρόνου» την ώρα που εκφωνούσε ακόμη την ερώτηση και κοίταξε τον κ. Χαρίτο με παγωμένο βλέμμα. Στη συνέχεια, πέταξε το στυλό του εκνευρισμένος και είπε στον κ. Θεοδωράκη στον οποίο απευθυνόταν η ερώτηση του: «Ωραία, τέλος. Αυτό κε Θεοδωράκη»!

Η Όλγα Τρέμη, από την πλευρά της, αναφώνησε με χαμόγελο «έλεος, δώστε λίγα ακόμη δευτερόλεπτα!» όταν την διέκοψε ο κ. Χαρίτος λίγο πριν τελειώσει την ερώτησή της.

Αιχμηρές σπόντες και καυστικό χιούμορ: Οι ατάκες του ντιμπέιτ

Μπορεί σε πολλούς το ντιμπέιτ να άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και να μην έγιναν… σοφότεροι όσον αφορά την επιλογή τους για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η τηλεμαχία είχε και πικάντικες στιγμές με αιχμηρές σπόντες και «φαρμακερές ατάκες».

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε καρφί στην Όλγα Τρέμη όταν η ίδια τον ρώτησε για τα κανάλια και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών: «Κυρία Τρέμη… έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφώνησε και δύο αγανακτισμένα «φτάνει!» απαντώντας σε ερώτηση περί αδράνειας στο μεταναστευτικό, όπου είπε πως δεν θα φορτωθεί η κυβέρνησή του τα σφάλματα άλλων και πως ο ίδιος ήταν που πρότεινε τον κ. Μουζάλα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοικτά και on air ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα εάν έχει χρόνο… να πάει να τον βρει στην Κουμουνδούρου! «Του λέω του Τσίπρα για το καλό της χώρας να προχωρήσει, να κάνουμε ένα minimum πρόγραμμα για αυτά που υπέγραψε και μας έφερε, τα οποία τα ξέρει και καλύτερα, για να επιλύσουμε τα προβλήματα. Είμαι έτοιμος να πάω στην Κουμουνδούρου αύριο το πρωί να κάτσουμε να συζητήσουμε. Έχεις χρόνο καθόλου;» είπε στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο ίδιος, σε μια άλλη ερώτηση θύμισε στον πρώην πρωθυπουργό τη δήλωση περί θαλασσίων συνόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, πρέπει να το ξέρει ο κ. Τσίπρας και οφείλει να τα φυλάει. Μην μας πάρουν κανα νησάκι και ψαχνόμαστε».

Λίγο αργότερα, έχοντας κάνει την… εξίσωση ότι «Τσίπρας=μόνιμες εκλογές» σχολίασε με χαμόγελο τα όσα προεκλογικά λέει ο πρώην πρωθυπουργός λέγοντας ότι «αυτός μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα έχει γίνει πάλι αντιμνημονιακός»!

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε μια ατάκα και για τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο είχε και κόντρα για το θέμα των εξοπλιστικών, λέγοντας πως «βλέπει πως δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει παλαβώσει»!

Η Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της, απένειμε στον Αλέξη Τσίπρα το «Χρυσό Βατόμουρο» για την οικονομία: «Εάν υπήρχε βραβείο για το Χρυσό Βατόμουρο στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας θα το είχε κερδίσει σίγουρα». Παράλληλα, δανείστηκε και ολίγο από… Άδωνι μιλώντας και αυτή για τρενάκι: «Το τρενάκι του τρόμου με οδηγό και μηχανοδηγό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο οδήγησε την Ελλάδα σε απομόνωση από την Ευρώπη»!

Συνεχίζοντας, είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και σχετικά με το αν εντάσσεται στις ενδεχόμενες συμμαχίες του χώρου της σοσιαλσημοκρατίας: «Ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει ο κ. Τσίπρας από την περιοχή της σοσιαλδημοκρατίας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έριξε φαρμάκι για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που… ψαρεύει ψήφους στα «δικά του νερά»: «Η Ρωσία είναι πλέον μια ιμπεριαλιστική δύναμη που κοιτάζει μόνο τα συμφέροντά της. Και όποιοι το πιστεύουν ακόμη ότι έχει σχέση με την παλιά Σοβιετική Ένωση, πρέπει να ξυπνήσουν γιατί κάνουν κακό στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Λαφαζάνης, από την πλευρά του, μας έδωσε μια πρόγευση από το επόμενο σποτ της Λαϊκής Ενότητας, αυτοτρολάροντας τον εαυτό του για το πρώτο σποτ στο οποίο πηγαίνει στο Νομισματοκοπείο. «Στο επόμενο σποτ θα δείξω πως πήρα τα 22 δισ.» είπε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top