Σκουρλέτης: Η Αριστερά δεν μπορεί να φοβάται την προοπτική διακυβέρνησης

"Η συμφωνία που φέραμε είναι μια αριστερή πρόταση"

Σκουρλέτης: Η Αριστερά δεν μπορεί να φοβάται την προοπτική διακυβέρνησης

​Το δικό του μήνυμα σε όσους «συντρόφους» ξανοίγονται αφήνοντας χαραμάδες μετεκλογικών συνεργασιών έστειλε ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ,Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9.

«Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι μια δύναμη, που φοβά��αι να πάρει ευθύνες, να τρέμει στην προοπτική της διακυβέρνησης» τόνισε, εξηγώντας ότι το αριστερό προσδιορίζεται από διάφορα πράγματα.

«Αριστερό για μας είναι αυτό που στην πράξη μπορεί και είναι επ' ωφελεία των πιο κοινωνικά αδύναμων» σημείωσε, υπερασπιζόμενος την συμφωνία

«Φέραμε μια συμφωνία που δεν προβλέπει ούτε μια απόλυση στον δημόσιο τομέα, όταν οι απολύσεις είχαν γίνει, το σπορ των προηγούμενων κυβερνώντων, έβγαιναν στις τηλεοράσεις και καμάρωναν για το ποιος θα απολύσει περισσότερους. Φέραμε μια συμφωνία που δεν μειώνει ούτε κατά ένα λεπτό τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Έχει φορολογικά σκληρά μέτρα, αλλά την ίδια ώρα παρουσιάζουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα ακριβώς για να αντισταθμίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των μέτρων. Και δημιουργούμε τους όρους της σταδιακής απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια αριστερή πρόταση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκουρλέτης απάντησε πως «κάθε απώλεια είναι δυσάρεστη από έναν πολιτικό χώρο και νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να επιχαίρει».

Τέλος, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θα διεξαχθεί απόψε το ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top