Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο Πα��λόπουλος

Υποδέχθηκε τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Τζουλιάνο Αμάτο

«Μεγάλο φίλο της Ελλάδας» χαρακτήρισε τον Τζουλιάνο Αμάτο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει παίξει έναν αφανή αλλά ουσιαστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα για να παραμείνει στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης.

Εν συνεχεία, ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τον κ. Αμάτο, με βάση και τις απόψεις που έχει η Ιταλία και ο πρωθυπουργός κ. Ρέντσι, «να αντιμετωπίσουμε από κοινού, το μεγάλο ζήτημα, το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό, σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Ευρώπη και σε ό,τι αφορά την επίλυσή του στη ρίζα του».

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η ρίζα του κακού είναι ο πόλεμος στη Συρία και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ούτε η Ευρώπη, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να μείνουν απαθείς στη ρίζα του κακού. Υπ΄ αυτές τις προϋποθέσεις επανέλαβε την θέση του για σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής, στην οποία θα συζητηθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμάτο, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι τυχερή που τον έχει Πρόεδρο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάδειξη της αξίας της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ όσον αφορά στο Μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top