Πυρά Μεϊμαράκη σε Τσίπρα: «Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι Μαυρογιαλούρου»

«Η αλαζονεία τον έχει τυφλώσει»

​Σφοδρή επίθεση εναντίον του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Τράγκα, στον Real Fm.

Μετά τον χαρακτηρισμό ότι ο Α. Τσίπρας είναι… «ψευτράκος», για τον οποίο όμως ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε συγγνώμη, αυτή τη φορά τον κατηγόρησε για αλαζονεία, ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν και ότι χρησιμοποιεί μεθόδους… «Μαυρογιαλούρου».

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μέσα του την αίσθηση συνεννόησης και συνεργασίας. Η αλαζονεία πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός τον τυφλώνει ακόμα περισσότερο, θέλει μόνο τους ΑΝΕΛ που αισθάνεται ότι τους έχει αφομοιώσει, δεν του φέρνουν καμία αντίρρηση και μπορεί μ’ αυτούς μόνο να συνεργαστεί και γι’ αυτό αν είναι πρώτος το πιθα��ότερο είναι να έχουμε αστάθεια, αβεβαιότητα και εκ νέου εκλογές», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας είναι νέος ηλικιακά, αλλά κατά τη γνώμη μου στην εφαρμοσμένη πολιτική ο άνθρωπος είναι παλαιοκομματικός, οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι “Μαυρογιαλούρου”. Μας δείχνει δε ότι όλους του τους συνεργάτες τους έχει για πολύ αναλώσιμους. Όλοι οι αρχηγοί κομμάτων καταλαβαίνω έχουν μια τέτοια αίσθηση, αλλά αυτός είναι κυνικός. Μας έδειξε πως όταν χρειαζόταν τον κ. Βαρουφάκη τον ανύψωσε και όταν διαφώνησε πόσο προσπάθησε να τον κατεβάσει. Το ίδιο έκανε με τη Ζωή. Το ίδιο κάνει τώρα με τον Μανώλη Γλέζο, το ίδιο κάνει με ανθρώπους που έχουν ιστορία, φτάνει να υπηρετείται μόνο το δικό του και να του λένε όλοι “ναι”, να του λένε “μπράβο���, να του λένε “είσαι μεγάλος”. Ε, αυτά είναι μέθοδοι Μαυρογυαλούρου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την άλλη εξέθεσε και τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να τον εμπιστευτούν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Εγώ, πιστεύω ότι ένας αρχηγός κόμματος, το οποίο διεκδικεί την εξουσία οφείλει να είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του πρωθυπουργού. Οφείλει να είναι διαβασμένος, να έχει το επιτελείο, τις επαφές που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή μπορώ και έχω το επιτελείο να διαχειριστώ τα προβλήματα και δεύτερον έχω αποδείξει στην πράξη ως πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ως υπουργός ότι μπορώ να συνεννοηθώ, μπορώ να ακούσω, μπορώ να καταλάβω το αντεπιχείρημα, μπορώ ��α κάνω διορθωτική κίνηση αμέσως πριν πληρώσουμε όλοι μαζί πολύ ακριβά το όποιο λάθος», είπε.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε και τη δήλωση του Α. Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», λέγοντας:

«Αν δεν ήταν περίοδος προεκλογική γιατί δεν θέλω να μπλέξω ζητήματα, τα οποία άπτονται και της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, αυτό το θέμα θα το είχα αναδείξει με δική μου ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή και θα τον είχα σύρει να μιλήσει και να απαντήσει. Αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας είναι εθνικά τραγικό. Είναι εθνικό έγκλημα. Πρέπει τάχιστα να το μαζέψει και πρέπει τάχιστα να του πουν οι συνεργάτες του να κάνει μία δήλωση τέτοια, γιατί το μήνυμα π��υ εξέπεμψε είναι εθνικά επικίνδυνο. Τον καλώ από την εκπομπή σας να ανακαλέσει και να κάνει μία δήλωση η οποία θα αποκαθιστά τα πράγματα και την τάξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top