Ωμή προειδοποίηση Γιούνκερ: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα δείτε διαφορετική στάση από την ΕΕ

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει» προειδοποιεί ο επικεφαλής της Κομισιόν

Ευθεία προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτή η συμφωνία είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας.

«Αν αυτή τη φορά οι συμφωνηθέντες όροι δεν γίνουν σεβαστοί, η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα και ρεαλισμό και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών και των συμφωνιών που έχουν συναφθεί».

Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και πως η ανεργία στην Ευρώπη παραμένει πολύ υψηλή. «Η ελληνική κρίση δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά. Η κοινωνική συνοχή είναι επίσης κομβικής σημασίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γιούνκερ υποστήριξε ότι η ΕΕ είναι ικανοποιημένη που έχει μέλος της την Ελλάδα και πως ενοχλείται από τα σχόλια των τελευταίων μηνών που την θέλουν να αποχωρεί από το ευρώ και την ΕΕ. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «αν δεν είχαμε πει δυνατά και ξεκάθαρα ότι το Grexit δεν ήταν επιλογή, θα μπορούσε να είχε συμβεί».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανακο��νωσε τη δημιουργία ενός δεύτερου κατεπείγοντος μηχανισμού για τη μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων.

«Τα κράτη-μέλη στα οποία καταφθάνουν οι πρόσφυγες -Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία- δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν. Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι περίπου 500.000 άνθρωποι βρίσκονται στις πόρτες της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top