Ωμή προειδοποίηση Γιούνκερ: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα δείτε διαφορετική στάση από την ΕΕ

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει» προειδοποιεί ο επικεφαλής της Κομισιόν

Ωμή προειδοποίηση Γιούνκερ: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα δείτε διαφορετική στάση από την ΕΕ

Ευθεία προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτή η συμφωνία είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας.

«Αν αυτή τη φορά οι συμφωνηθέντες όροι δεν γίνουν σεβαστοί, η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα και ρεαλισμό και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών και των συμφωνιών που έχουν συναφθεί».

Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και πως η ανεργία στην Ευρώπη παραμένει πολύ υψηλή. «Η ελληνική κρίση δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά. Η κοινωνική συνοχή είναι επίσης κομβικής σημασίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γιούνκερ υποστήριξε ότι η ΕΕ είναι ικανοποιημένη που έχει μέλος της την Ελλάδα και πως ενοχλείται από τα σχόλια των τελευταίων μηνών που την θέλουν να αποχωρεί από το ευρώ και την ΕΕ. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «αν δεν είχαμε πει δυνατά και ξεκάθαρα ότι το Grexit δεν ήταν επιλογή, θα μπορούσε να είχε συμβεί».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανακο��νωσε τη δημιουργία ενός δεύτερου κατεπείγοντος μηχανισμού για τη μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων.

«Τα κράτη-μέλη στα οποία καταφθάνουν οι πρόσφυγες -Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία- δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν. Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι περίπου 500.000 άνθρωποι βρίσκονται στις πόρτες της Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top