Ομολογία Σταθάκη: Λέω ότι τα capital controls θα αρθούν σε 2 μήνες αλλά… δεν λέω αλήθεια!

Εκτίμησε πως η ύφεση για το 2015 θα κλείσει στο 2%

Στην παραδοχή ότι δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με ασφάλεια το πότε θα αρθούν τα capital controls προχώρησε ο Γιάννης Σταθάκης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι όταν διαβεβαίωνε πως δεν θα κρατήσουν πολύ τα capital controls έλεγε ψέματα!

«Ως πολιτικός θα πω ότι θα αρθούν σε δύο μήνες, ως οικονομολόγος δεν μπορώ να πω πότε θα αρθούν. Η άρση θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομίας μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα το μοντέλο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία θα κινηθεί στο 2% για το 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση, στάθηκε σε αυτό δηλώνοντας ότι είναι «τραγικό» το γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες η Κομισιόν προέβλεπε ανάπτυξη για το 2015 και τώρα θα έχουμε ύφεση.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη προσέλκυσης των επενδύσεων επισημαίνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top