ΝΕΑ δημοσκόπηση: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% έναντι της Ν.Δ- ΜΑΧΗ για την τρίτη θέση

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Πρώτη ανάρτηση: 09/09/2015, 00:52

ΝΕΑ δημοσκόπηση: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% έναντι της Ν.Δ- ΜΑΧΗ για την τρίτη θέση

​Μια νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις μισή μονάδα διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Για την τρίτη θέση το τοπίο είναι ακόμα πιο θολό... Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 7% , η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ– ΔΗΜΑΡ το 6,5% , το ΚΚΕ το 6% και το Ποτάμι το 5,5%. Ακολουθούν η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και τέλος, οι ΑΝΕΛ με 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστών ανέρχεται στο 8,5%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 41%. Ωστόσο, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 35% έναντι 33% του προέδρου της Ν.Δ.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48% έναντι 38% της Νέας Δημοκρατίας, η συσπείρωση της οποίας ανέρχεται στο 77% (στο 54% η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ).

Το 44% των Ελλήνων τέλος, τάσσεται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας του πρώτου κόμματος με ένα ή δύο μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% επιθυμεί τη συνεργασία των δύο πρώτων κομμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top