Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Μεϊμαράκη

Και για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός μετά τις εκλογές

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Μεϊμαράκη
Κορυφώνεται η κόντρα Τσίπρα - Μεϊμαράκη όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών. Και οι δύο θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και να κάτσουν στην πρωθυπουργική καρέκλα. Έχουν προσαρμόσει μάλιστα τις προεκλογικές στρατηγικές στις μετεκλογικές διεργασίες.

"Δεν ξέρω αν ο ίδιος ο άνθρωπος ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός..." δηλώνει από την μία πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, "εφόσον ο λαός με εμπιστευτεί θα το πάω με αποφασιστικότητα" τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα από μένα... Βλέπω αυτόν που διεκδικεί την πρωθυπουργία να θέλει πρωθυπουργό τον Τσίπρα" δηλώνει ακόμα ο κ. Τσίπρας , "εφόσον συμφωνήσουμε στην πολιτική μπορώ να το συζητήσω. Αν δεν συμφωνήσουμε θα είμαι πρωθυπουργός με αυτούς που θα συμφωνήσω" διαμηνύει ο κ. Μεϊμαράκης.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ο μεν Αλέξης Τσίπρας εξαιρεί τη ΝΔ κλείνοντας το μάτι στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ: "Να ρωτήσετε αυτά τα κόμματα αν θέλουν… "
Ο δε Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν εξαιρεί κανέναν, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί λέει συμφώνησε και ξέρει το πλαίσιο του μνημονίου : "Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων"

Ενδιαφέρον έχει και μεταξύ τους «διάλογος» μέσω συνεντεύξεων και δηλώσεων

ΤΣΙΠΡΑΣ: "Είναι οξύμωρο να ζητά συνεργασίες όταν με λέει ψευτράκο, πονηρούλη κλπ"
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: "Αν τον ενοχλεί, είπαμε το παίρνουμε πίσω"
ΚΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ: "Να ζητήσει συγνώμη για όσα έκανε το κόμμα του..."
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: "Ο κ. Τσίπρας έχει πει πραγματικές ύβρεις. Μας έχει πει προδότες, γερμανοτσολιάδες. "

Καυγαδίζουν όμως χοντρά και για το σχέδιο τους την επόμενη ημέρα των εκλογών:

ΤΣΙΠΡΑΣ "Δεν διεκδικούμε δεύτερη ευκαιρία αλλά πρώτη ευκαιρία"
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ "Κάνανε μεγαλοπρεπή τούμπα και τώρα λένε φταίει ο Μεϊμαράκης και αν θα έφερνε καλύτερο μνημόνιο. Γιατί; Με δοκιμάσανε;"

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ για τη φράση του πρώην πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα

"Αποδεικνύει άγνοια που τον καθιστά επικίνδυνο" υποστήριξε η ΝΔ, “δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος” του άσκησε επίσης κριτική το Ποτάμι. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top