Γέμισαν τα πάρκα και οι πλατείες της Αθήνας πρόσφυγες!

Δραματική έκκληση του Δημάρχου Αθηναίων προς την πρωθυπουργό

Γέμισαν τα πάρκα και οι πλατείες της Αθήνας πρόσφυγες!
Με πρόσφυγες (ή και με παράνομους μετανάστες που ήρθαν μαζί τους εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα ταυτοποίησης) γέμισαν πολλά πάρκα της Αθήνας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να επικεντρώνεται στην πλατεία Βικτωρίας!

Το πρόβλημα μάλιστα αναμένεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ύστερα από την άφιξη σήμερα το μεσημέρι επιβατηγού πλοίου στον Πειραιά από την Μυτιλήνη το οποίο μετέφερε 2.500 πρόσφυγες, οι οποίοι... «εξαφανίσθηκαν» (όπως θα έλεγε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου) προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά αναπόφευκτα θα μείνουν σε πάρκα της Αθήνας, λόγω της έλλειψης υποδομών αλλά και του εσπευσμένου τρόπου που «οργανώθηκε» η άφιξή τους, λόγω του εκρηκτικού ��ροβλήματος που είχε δημιουργηθεί στη Λέσβο.

prosfiges viktoria 1.jpg



Η προσδοκία των αρμόδιων αρχών είναι ότι θα κινηθούν προς την Ειδομένη, ώστε μέσω Σκοπίων και με την ανοχή της γειτονικής χώρας να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Σε διαφορετική περίπτωση όμως αναμένεται να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία της πόλης.

Για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με την Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, 20 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας που παραχώρησε ο δήμος στον Ελαιώνα, και παρά την υποδειγματική λειτουργία του όπως υποστηρίζει, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τις αρχές, κατά εκατοντάδες, σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό σκηνικό.

prosfiges viktoria 3.jpg



Ανέφερε ενδεικτικά, ότι χθες το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν περίπου 2.000 πρόσφυγες!

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από την κυβέρνηση να υλοποιηθούν άμεσα όλα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ δήμου Αθηναίων και κυβέρνησης (νέοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας) για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων αλλά και για την διασφάλιση της κανονικότητας στη ζωή των κατοίκων της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top