Τσακαλώτος:Καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να μας σώσει

"Mόνο αν ρυθμίσουμε το χρέος θα έρθει η ανάπτυξη"

​«Καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Β Αθηνών Ευ.Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι μόνο μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους, ένα θέμα που όπως είπε, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε προτεραιότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Τσακαλώτου:

"Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους. Και αυτό ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο. Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους –το αντίθετο.

Η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυό τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν υπάρχουν «ουδέτερες» πολιτικές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα» που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις".

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top