Βαριές εκφράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ από Βαλαβάν��: Έγιναν Ταλιμπάν του Μνημονίου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε κατέρρευσε πολιτικά»

Βαριές εκφράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ από Βαλαβάνη: Έγιναν Ταλιμπάν του Μνημονίου

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των πρώην συντρόφων της στην Κουμουνδούρου εξαπέλυσε η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία –μιλώντας στην τηλεόραση του «The Press Project»- έκανε λόγο για «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζαμε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε κατέρρευσε πολιτικά. Θα ξαναφτιαχτεί αλλά θα είναι πλέον ένα διαφορετικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι μοναδικό, αλλά αυτή τη στιγμή στηρίζει μνημόνια και καθορίζεται από την πολιτική που υπηρετεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε από τη στιγμή που έφερε το μνημόνιο» είπε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα δήλωσε ότι «στις Βρυξέλλες ήταν σφαγείο και η ελληνική αντιπροσωπεία αφέθηκε να σφαγιαστεί», ενώ καταφέρθηκε και κατά της συμφωνίας: «Η συμφωνία δεν οδηγεί σε σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο αλλά οδηγεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Εγώ δεν πάσχω από σύνδρομο ιδεολογικής καθαρότητας, καταλαβαίνω ότι έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί, αλλά να υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Οποιοδήποτε συμβιβασμό, που μπορούσε να είναι έντιμος θα τον δεχόμουν, φτάνει να είχε κατεύθυνση απεμπλοκής από το μνημονιακό καθεστώς. Για μένα ήταν εξίσου καθαρό πως ούτε η σοκαριστική συμφωνία Γιουνκερ, ούτε η πρόταση που πήρε η κυβέρνηση μπορούσε να εφαρμοστεί».

Η κα Βαλαβάνη απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι παλιοί μου σύντροφοι θα γίνουν "Ταλιμπάν" (του μνημονίου)».

Τέλος, αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων τόνισε: «Απάντησε σε μια βαθιά κοινωνική ανάγκη και θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο. Η ρύθμιση των 100 δόσεων θεωρήθηκε από τους δανειστές ότι ήταν μονομερής ενέργεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top