Οι γυναίκες θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου

Η… ακτινογραφία των αναποφάσιστων που θα έχουν ρόλο – κλειδί

​Μήλον της Έριδος για τα δύο μεγάλα κόμματα θα αποτελέσουν και σ’ αυτές τις εκλογές οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι και θα καθορίσουν τον νικητή στον εκλογικό ντέρμπι που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Έθνος, το προφίλ των αναποφάσιστων θα καθορίσει και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν Κουμουνδούρου και Συγγρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των στοιχείων των ερευνών που διεξήγαγαν οι εταιρείες MARC και ALCO, οι αναποφάσιστοι στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες 35 – 55 ετών, νοικοκυρές ή άνεργες, οι περισσότερες από τις οποίες στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi.jpg

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ευάλωτη στα μηνύματα φόβου, αλλά και ελπίδας και δείχνει απογοητευμένη από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, λόγω των μεγάλων προσδοκιών που είχε δημιουργήσει στις εκλογές του περασμένο Ιανουαρίου.

Ενδεικτικό είναι, ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής», οι γυναίκες αποτελούν το 58,4% των αναποφάσιστων, έναντι 41,6% των ανδρών, ενώ το 44,7% στο σύνολο των αναποφάσιστων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και το 23,1% ΝΔ.

Από τα στοιχεία της δ��μοσκόπησης προκύπτει ακόμα ότι το 91,8% των αναποφάσιστων είναι απογοητευμένοι από τη διαπραγμάτευση, παρά το γεγονός ότι το 61,3% από αυτούς ήθελαν συμφωνία με τους δανειστές.

Το 76,3% επίσης είναι απογοητευμένοι από την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λόγω της διάψευσης των προσδοκιών τους, ενώ ποσοστό 69,2% αθροιστικά εκτιμούν ότι αν είχε κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ η κατάσταση σήμερα θα ήταν ίδια ή καλύτερη.

dimoskopisi1.jpg

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων, σε ποσοστό 86,6% υποστηρίζει ότι σήμερα δεν έχει νόημα η αντίθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ενώ περισσότεροι από το��ς μισούς (51,8%) επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Τα ποσοστά μάλιστα αυτά εκτινάσσονται στο 76,1% εάν προστεθούν οι αναποφάσιστοι που επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (10,1%) ή τη ΝΔ (14,2%).

Αντίστοιχα, τα στοιχεία ερευνών κοινής γνώμης της εταιρείας ALCO δείχνει ότι το 64% των αναποφάσιστων είναι γυναίκες, ηλικίας 25 – 44 ετών, η πλειοψηφία των οποίων (30%) στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top