Τσίπρας: Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε τον τόπο

"Είναι πια απαραίτητο να ξεμπερδέψουμε με το παλιό"

Μια πρώτη ευκαιρία γι�� να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα, γιατί τους πρώτους έξι μήνες, όπως είπε, δεν είχε την δυνατότητα, ζήτησε από την Κοζάνη, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι παρά το σύντομο χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «καταφέραμε να δείξουμε ένα διαφορετικό μοντέλο», επικαλούμενος ως παράδειγμα τις 100 δόσεις και την αποκατάσταση του «μαύρου» στην ΕΡΤ.

«Βάλαμε χέρι στους ολιγάρχες της φοροδιαφυγής, καταργήσαμε το χαράτσι στα νοσοκομεία, ανοίξαμε το μέτωπο για τις συλλογικές συμβάσεις, υψώσαμε τείχος στις ομαδικές απολύσεις» υπερθεμάτισε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι νέοι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε «ότι βρεθήκαμε με τη θηλιά στο λαιμό από την πρώτη μέρα», τονίζοντας την μάχη που έδωσε στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, ο κ.Τσίπρας εξήγησε ότι συνιστά έναν οδικό χάρτη απελευθέρωσης του λαού.

«Ζητάμε την ισχυρή εντολή του, αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή συμμετοχή του, για να περπατήσουμε στους νέους δύσκολους δρόμους» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει φανερές ή κρυφές σχέσεις με το�� κόσμο της φθοράς, του πλούτου, της διαφθοράς, της διαπλοκής.

Για πολλοστή φορά έθεσε το ερώτημα στο λαό:«ποιος θέλει και μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα προς το συμφέρον της χώρας τη μείωση του χρέους; Εκείνοι που το θεωρούσαν για χρόνια βιώσιμο, ή εκείνοι που επέμεναν ότι χωρίς τη δραστική μείωσή του, η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει;».

Είναι πια απαραίτητο - για τις εργαζόμενες τάξεις, για την αγροτιά, για το αύριο - να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, κα��έληξε ο κ.Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top