Αβραμόπουλος: Η ΕΕ πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη

Για να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπε�� να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη ως πραγματική Ένωση για να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση, η οποία δεν είναι κάπου μακριά, χτυπά την πόρτα ενός κράτους-μέλους της μετά το άλλο", τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του κέντρου πρώτης υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Τράισκιρχεν της Αυστρίας, νότια της Βιέννης.

Επισήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη α γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να κερδηθεί ο πόλεμος εναντίον των διακινητών, πρέπει να εργασθούν όλοι μαζί, να συνενώσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους και να ενισχύσουν την πανευρωπαϊκή τους συνεργασία, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των διακινητών".

Η Ευρώπη, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει καθήκον να προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, δεν μπορεί και δεν θα γυρίσει την πλάτη της στα κράτη-μέλη που χρήζουν στήριξης ή στα άτομα που χρειάζονται προστασία, καθώς οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν ανάξιο των αρχών και των αξιών στις οποίες αυτή οικοδομήθηκε. Η απόδοση ασύλου δεν είναι μια απλή χειρονομία, είναι ευθύνη που απορρέει όχι μόνο από τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά, πάνω απ 'όλα, από τις ανθρωπιστικές αξίες και αρχές της Ευρώπης, συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top