Τσίπρας: Θέλουμε νίκη αλλά θα στηρίξουμε τη συμφωνία και ως αντιπολίτευση

Τι σχολίασε για την "συγγνώμη" του Μεϊμαράκη - Θα παραιτηθεί αν χάσει; - Πρώτη ανάρτηση: 14:44

Τσίπρας: Θέλουμε νίκη αλλά θα στηρίξουμε τη συμφωνία και ως αντιπολίτευση

Τη… συγγνώμη του Ε. Μεϊμαράκη για τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος» που του απέδωσε σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδειο Ίδρυμα, με την οποία κλείνει και η διήμερη επίσκεψή του στη ΔΕΘ.

«Είναι καλό πράγμα να ζητάει κανείς συγγνώμη, αλλά ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε το κόμμα του τα προηγούμενα 40 χρόνια, χρεώνοντας τον λαό με υπέρογκα χρέη, για τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και γιατί όταν εμείς δίναμε τη μάχη με τους δανειστές και ματώναμε, μας έλεγε ότι καθυστερούμε. Για τους χαρακτηρισμούς “ψευτράκος” και “αλητάκος” και “πονηρούλης”, δεν θέλω συγγνώμη, για εμένα δεν τίθεται θέμα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε με νόημα:

«Αλλά ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί θέλει να συνεργαστεί με κάποιον που θεωρεί καταστροφέα. Εμείς δώσαμε μάχη με συντηρητικούς κύκλους που ήθελαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρένθεση. Θέλουμε καθαρή εντολή. Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει με βάση το αλάνθαστο κριτήριο του ποιος θέλει να τον κυβερνήσει. Είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασίες που έχει αποδειχτεί πως μπορούμε να κάνουμε. Το κρίσιμο είναι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία; Σε αυτό το διακύβευμα καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει τη συμφωνία με τους δανειστές σε περίπτωση που ο λαός του δώσει την εντολή διακυβέρνησης ή θα κάνει μια διασταλτική ερμηνεία της εντολής αυτής, ο κ. Τσίπρας τόνισε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι φέραμε μια συμφωνία παλεύοντας και διαπραγματευόμενοι σκληρά. Πριν από το Γενάρη η βασική επιχειρηματολογία των αντιπάλων μας ήταν ότι είχαμε κρυφό σχέδιο να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ. Εφαρμόσαμε μια σειρά από φιλολαϊκά μέτρα, φέραμε μια συμφωνία με δυσκολίες αλλά με δυνατότητα προοπτικής που αποκαθιστά τη χρηματοδότηση για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσουμε, προσπαθώντας στα κρίσιμα θέματα να δώσουμε τη μάχη και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

Σημείωσε μάλιστα ότι στα ανοιχτά αυτά θέματα συγκαταλέγεται το θέμα του χρέους, τα κόκκινα δάνεια και τα εργασιακά και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ποιος είναι ικανότερος να διεκδικήσει τα καλύτερα δυνατά για τον ελληνικό λαό; Όσοι διακήρυτταν ότι είναι βιώσιμο το χρέος ή εμείς; Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί, βρίσκοντας ισοδύναμα για να ξεφύγουμε το συντομότερο από τη μέγγενη των μνημονίων με την επιστροφή στην ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2016 και την αλλαγή των κακώς κειμένων εντός της χώρας. Μόνο έτσι θα ξεφύγουμε από το δρόμο των μνημονίων, ο δρόμος της δραχμής δεν είναι ο δρόμος εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος επίσης στη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να είναι πρωθυπουργός σε μια συγκυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητό δίλημμα στον λαό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα έρθει πρώτος θα έχει απολυτή πλειοψηφία ή θα είναι κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία. Γιατί κάποιοι θέλουν να συνεργαστούν δυο κόμματα που δεν μοιάζουν; Ο Μεϊμαράκης θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση πως όλοι το ίδιο είναι. Δεν είναι. Εγώ υπηρετώ ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο. Η αναφορά μου δεν εξηγούσε την προσωπική στάση αλλά του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Κάποιοι θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει τη χάρη ο λαός και θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη».

Τι είπε για τα ΜΜΕ

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, είπε: «Είμαι περήφανος που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε στην πράξη να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής και να βάλει κανόνες. Δεν ολοκληρώθηκε γιατί κάποιοι αριστεροί βουλευτές έριξαν την κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει νόμος του κράτους. Δεν φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος και ούτε θα το φοβηθούμε. Θα μπει τάξη σε αυτή τη χώρα. Το δίλημμα είναι ένα: με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπει τάξη στα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με κυβέρνηση ΝΔ θα υπάρξει ασυδοσία».

Το άνοιγμα σε Μόσχα και το αν θα προχωρήσει τον αγωγό σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ

«Συνάντησα δύο φορές τον Πούτιν και έβαλα μπροστά σχέδιο επανεκκίνησης των ρωσικών σχέσεων. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να έχει η Γερμανία απευθείας δυνατότητα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία και όχι η Ελλάδα. Η λογική του εμείς θα κάνουμε ό,τι μας πούνε άλλοι είναι η λογική που μας οδήγησε εδώ. Είδατε ότι οι ΗΠΑ στήριξαν την παραμονή μας στο ευρώ παρότι στηρίξαμε εμείς τον ρωσικό αγωγό από την Ελλάδα. Η χώρα μας παρά την οικονομική κρίση διατηρεί ανεξάντλητες τις γεωπολιτικές της δεινότητες. Και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και στη διαπραγμάτευση. Η Ελλάδα είναι πεδίο σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Στη Ρωσία δεν πήγα ποτέ να ζητήσω λεφτά. Εμπορική συνεργασία προσπάθησα να κάνω. Και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Ο αγωγός αν περάσει από την Τουρκία θα πρέπει να περάσει και από την Ελλάδα».

Για την κριτική από ΝΔ και κόμματα της αντιπολίτευσης ότι κόστισε 90 δισ. στη χώρα

«Νομίζω ότι αξίζω κάτι περισσότερο» είπε γελώντας και συνέχισε σε αυστηρούς τόνους: «Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι για όλα τα δεινά φταίμε εμείς και όχι τα 40 χρόνια που διακυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ. Είναι αστείο το ποσό. Καταρχάς καλύπτουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες την επόμενη τριετία. Καλύπτονται τα χρέη της χώρας σε ΕΚΤ και ΔΝΤ με μικρότερο δάνειο. Διασφαλίζουμε το τραπεζικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως διεκδίκησε, έτσι όπως μάτωσε για να σταματήσει ο λαός να ματώνει, έτσι θα πορευτεί και στο μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε η στιγμή να κάνει μια δύσκολη επιλογή, την έκανε, χωρίς να σκεφτεί το κόστος του κόμματος».

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε ευθέως στη ΝΔ και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη: «H στρατηγική της ΝΔ δεν είναι ο Μεϊμαράκης απέναντι στον Τσίπρα. Ο ίδιος δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός όπως φαίνεται. Λέει ότι θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό αν και με λέει ψευτράκο κλπ. Δεν λέει “ελάτε να συγκρίνουμε τα προγράμματα”. Αλλά λέει “ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ”. Απουσιάζει το τι έκανε η ΝΔ και τι θα κάνει. Εμείς μιλάμε στο λαό τη γλώσσα της αλήθειας. Πιστέψαμε ότι η γλώσσα του δίκαιου θα έφερνε εκτός από την αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή και στην Ευρώπη αλλά διαψευστήκαμε. Δώσαμε όμως σκληρή μάχη. Όλα τα μέτρα που πήραμε ήταν φιλολαϊκά μέτρα, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Καταργήθηκε το χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομείο, ψηφίσαμε τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, κάναμε τις 100 δόσεις».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες αν είναι πρώτο κόμμα

«Παλεύουμε να έχουμε 151 βουλευτές και αυτοδυναμία. Αν δεν έχουμε και δεν φτάνουμε τον αριθμό αυτό μαζί με τους ΑΝΕΛ, θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη;» είπε ο κ. Τσίπρας, πετώντας το μπαλάκι σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: «Θα οδηγήσουν σε νέες εκλογές το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι; Η χώρα θα κυβερνηθεί γιατί κανείς δεν θα πάρει την ευθύνη να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη. Εμείς έχουμε το πρόγραμμά μας. Η ΝΔ δεν θέλει η ΝΔ να βγει πρώτο κόμμα, θέλει να μας εγκλωβίσει και να είμαστε όμηροι την επόμενη των εκλογών».

Θα στηρίξει τη συμφωνία και εάν είναι αξιωματική αντιπολίτευση;

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να βγει δεύτερο κόμμα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει «ως υπεύθυνη δύναμ�� να υπερασπίζεται τις αξίες και τα ιδανικά που υπερασπίζεται ως σήμερα» ενώ αναφορικά με τη συμφωνία είπε με νόημα: Όσον αφορά τη συμφωνία, εμείς τη φέραμε. Η σωστή και γρήγορη τήρησή της είναι ο γρήγορος δρόμος για την έξοδο από τα μνημόνια».

Τι απαντά στις κατηγορίες ότι έφερε το χειρότερο Μνημόνιο

«Να συγκρίνουμε νούμερα. Η συμφωνία του Παπανδρέου το 2010 και σε συνθήκες πολύ ευνοϊκότερες -γιατί τότε ήταν φορτωμένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και στις ελληνικές τράπεζες υπήρχαν οι διπλάσιες καταθέσεις- ήταν μια συμφωνία με ετήσια προσαρμογή 17 δισ. ευρώ. Η συμφωνία του κ. Σαμαρά ήταν μια συμφωνία με ετήσια προσαρμογή 10 δις. ευρώ. Η δική μας συμφωνία έχει ετήσια προσαρμογή 2,9 δισ. ευρώ! Η συμφωνία έχει δυσκολίες και πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα βρούμε αντισταθμιστικά. Είναι χειρότερο, όμως, που υπάρχει η δέσμευση για το αναπτυξιακό πακέτο; Που άνοιξε το θέμα του χρέους;» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Η σύγκριση με το μέιλ Χαρδούβελη

«Το μέιλ Χαρδούβελη ήταν μια πρόταση προς τους δανειστές. Να σας δώσω εγώ 10 μέιλ που στείλαμε εμείς με προτάσεις. Με επικοινωνιακά κόλπα δεν γίνεται δουλειά. Με αυτή τη συμφωνία για πρώτη φορά έχουμε μια προοπτική εξόδου και είμαι βέβαιος πως θα την πετύχουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για τις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή δικαιοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι ένα από τα θέματα που αποτελούν από τις σημαντικότερες παθογένειες. Ο χρόνος που απαιτείται για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση εμποδίζει κάθε πολίτη να ψάξει να βρει το δίκιο του. Μέσω παρεμβάσεων πρέπει να τρέξει ο χρόνος απονομής Δικαιοσύνης. Θέλει δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Μιλάμε με δικαστικούς, υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις, άμεσα θα φανούν οι αλλαγές. Ένα θέμα είναι να σταματήσουν οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις από την κεντρική εξουσία. Αλλά γιατί τόσα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα με τις λίστες; Ποιες πιέσεις; Γιατί στους έξι μήνες αυτούς κάθισαν στο εδώλιο και δικάστηκαν μεγάλα ονόματα. Μήπως κάποιοι στις λίστες ήταν υψηλά ιστάμενοι; Ο λαός ένα πράγμα ζητάει, Δικαιοσύνη. Χρειάζεται να έχουμε τη βούληση για συγκρούσεις, αλλά και να αφήσουμε τους δικαστές ανεπηρέαστους να κάνουν τη δουλειά τους».

«Τώρα είμαστε σοφότεροι και εμπειρότεροι»

Κληθείς να κάνει την αυτοκριτική του και να μιλήσει για το γεγονός ότι «έχασε» τις τράπεζες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Σώσαμε τις τράπεζες, δεν τις χάσαμε. Εκείνο το κρίσιμο 17ωρο στις Βρυξέλλες ξέραμε καλά ότι το εναλλακτικό σχέδιο, το προσωρινό Grexit, εμπεριείχε την ταυτόχρονη κατάρρευση μέρους του τραπεζικού συστήματος αν όχι ολόκληρου. Ξέραμε ότι υπήρχε πιθανότητα να χάσουμε θυγατρικές των τραπεζών όπως η Finasbank στην Τουρκία ή άλλες στις βαλκανικές χώρες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του με ειλικρίνεια προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας:

«Ο λαός έχει να επιλέξει λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Εμείς κοιτάμε μπροστά, είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας, τα λάθη μας τα παραδεχόμαστε και κοιτάμε με αισιοδοξία το αύριο. Είμαστε σοφότεροι και εμπειρότεροι και είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας».

«Η προοπτική της εξουσίας προκαλεί αναφυλαξία σε κάποιους αριστερούς»

Όσον αφορά στο δίλημμα των εκλογών που ο ίδιος έχει θέσει, ο Α. Τσίπρας είπε:

«Είναι λογικό να υπάρξει διστακτικότητα και αμηχανία στο εκλογικό σώμα. Οδηγηθήκαμε στις εκλογές γιατί μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όσο ξεδιαλύνονται τα διλήμματα της κάλπης οι πολίτες θα απαντήσουν στο ποιοι θέλουν να κυβερνήσουν; Οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες. Μπράβο στον Μεϊμαράκη, έχει καταφέρει να συσπειρώσει το κόμμα του. Η προοπτική της εξουσίας όλους τους συνενώνει αντίθετα με την Αριστερά που σε κάποιους προκαλεί αναφυλαξία. Το ερώτημα είναι πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε στο παλιό; Οι αριστεροί ψηφοφόροι δεν θα αφήσουν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να γίνει παρένθεση».

«Δεν καταφέραμε να γίνουμε ενιαίο κόμμα. Υπήρχε κόμμα μέσα στο κόμμα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε όμως και στα εσωκομματικά του κόμματός του, παραδεχόμενος ότι απέτυχε ο ίδιος και οι σύντροφοί του να δημιουργήσουν ένα ενιαίο κόμμα.

«Είναι απολύτως σαφές ότι όσοι μπαίνουν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται από το προγραμματικό πλαίσιο που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Είναι διαφορετικό να καταψηφίσει κανείς και να λέει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και άλλο να είναι σε κρίση συνείδησης, να έχει ψηφίσει παρών αλλά να λέει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι διαφορετικό πράγμα η κάθε περίπτωση. Όλοι βρεθήκαμε σε κρίση συνείδησης στη δύσκολη στιγμή μετά τη συμφωνία. Και είναι διαφορετικό κάποιοι να αγωνιούν μαζί σου στο παρά πέντε μην πέσει μια τράπεζα και στο και πέντε να είναι έτοιμοι για νέο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να γίνει ενιαίο κόμμα. Υπήρχε κόμμα μέσα στο κόμμα και ήταν έτοιμο μόλις υπάρξει συμφωνία να διαφοροποιηθεί. Σεβόμαστε την άποψη του κάθε βουλευτή αλλά υπάρχουν και όρια».

Θα παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εάν χάσει στις εκλογές;

«Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα από εμένα» αποκρίθηκε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο δήλωσε βέβαιος ότι το ερώτημα είναι θεωρητικό καθώς «ο ελληνικός λαός θα δώσει καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές».

Τι είπε για τα capital controls και την οικονομία

«Τα capital controls πράγματι οδήγησαν σε μια μικρή αύξηση της ανεργίας και του λουκέτων των επιχειρήσεων. Ήταν μια εκδικητική επιλογή από τους εταίρους μας. Επέλεξαν να μας εκδικηθούν για την επιλογή μας να δώσουμε το λόγο στο λαό. Ήταν ένα αρνητικό γεγονός από το οποίο δίνουμε όλοι τη μάχη για να ξεφύγουμε» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, οι δυσκολίες στην οικονομία θα είναι μπροστά μας για έναν χρόνο» ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπεται να έρθει το πρώτο εξάμηνο του 2016. Το πόσο πολύ και πόσο γρήγορα θα εξαρτηθεί και από τις μεγάλες τομές».

Τι απάντησε για τις Σκουριές

«Πήραμε μια απόφαση αναστολής εργασιών στο 40% διότι η εν λόγω εταιρεία εδώ και 3 χρόνια αρνείται να υποβάλει ως οφείλει τον φάκελο. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη με κανόνες» ισχυρίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, δηλώνοντας υπέρμαχος του να συνεχιστούν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες αλλά μόνο αν σέβονται απόλυτα το περιβάλλον.

«Σεβόμαστε απολύτως τους 2.000 εργαζόμενους αλλά σεβόμαστε και τους υπολοίπους που ζουν στην Χαλκιδική. Εγώ δεν είμαι ειδικός, γι' αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε από την εταιρεία να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Η εταιρεία απάντησε εκβιαστικά κλείνοντας στο 100% τις εργασίες. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Συμπάσχουμε με αυτούς τους ανθρώπους αλλά πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να βάζουν ασπίδα τους εργαζόμενους προς όφελος των δικών τους κερδών και αδιαφορώντας για το περιβάλλον» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχόλιο του για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Δεν αποτελεί προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, πολύ περισσότερο μιας και πλήττει μέσω των φροντιστηρίων τα λαϊκά στρώματα. Ο αναγκαίος συμβιβασμός για τη συμφωνία είχε και υποχωρήσεις από την πλευρά μας και μία από αυτές ήταν αυτό, ένα μέτρο το οποίο όμως δεν πιστεύουμε. Εξηγήσαμε στους δανειστές ότι τα έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο δεν θα έρθουν με την αύξηση του συντελεστή αλλά με την αύξηση της εισπραξιμότητας» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αντικατάσταση αυτού του μέτρου: «Ζητήσαμε εμείς την αναστολή του μέτρου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και προσανατολιζόμαστε να βρούμε εκείνο το ισοδύναμο που δεν θα έχει επίπτωση στα δημόσια έσοδα και δεν θα δημιουργεί κόστος στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top