Μεϊμαράκης στο Bloomberg: «Ο Τσίπρας είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης»

Επανέλαβε την πρόθεσή του για συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊμαράκης στο Bloomberg: «Ο Τσίπρας είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης»

​Την πρόθεσή του για συνεργασία της ΝΔ με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Β. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία. Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε»,είπε ο κ. Μεϊμαράκης και έκανε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να μην στοιχηματίζουν ότι ο Α. Τσίπρας είναι εκείνος που μπορεί να το διασφαλίσει αυτό.

«Ακόμα κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που φέρνει ένα νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», προέβλεψε ο κ. Μεϊμαράκης και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει παρέλθει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίσης επίθεση στον Α. Τσίπρα για τις εκλογές – εξπρές τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σ’ αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», είπε και χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις εκλογές κάθε έξι μήνες.

«Ο Τσίπρας είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, στην οποία κατέτρεξε για να ζητήσει βοήθεια μέσα από ένα νέο μνημόνιο. Είναι άλλο πράγμα να είναι ένα καλό παιδί, και άλλο να είναι ένας πολιτικός», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και κατέληξε:

«Μας έχει χαρακτηρίσει δολοφόνους της ελληνικής κοινωνίας και προδότες, χρησιμοποιώντας πολλούς υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία όταν απαιτήθηκε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τον στήριξε».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top