Πάμε για σκληρό ντιμπέιτ: Οι νέοι όροι – Τι θα δούμε για πρώτη φορά σε ελληνική τηλεμαχία

Θα απευθύνουν ερωτήσεις και μεταξύ τους οι αρχηγοί – 6 οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης

​Με πρωτοφανή χαρακτηριστικά που υπόσχονται μια «σκληρή» αναμέτρηση θα γίνει το ντιμπέιτ της 9ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι δύο βασικές καινοτομίες στις οποίες συμφώνησε η άτυπη Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε εκ νέου, αφορούν τη δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

To ν��ιμπέιτ θα γίνει στις 9 το βράδυ της Τετάρτης στο στούντιο της ΕΡΤ με συντονιστή δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν από τους δημοσιογράφους των 6 πανελλαδικών καναλιών: ΑΝΤ1, Alpha, E TV, Mega, ΣΚΑΙ και STAR. Tους δημοσιογράφους τους επιλέγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί με προϋπόθεση να είναι πολιτικοί συντάκτες και μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Οι 6 θεματικοί κύκλοι

Οι θεματικοί κύκλοι της τηλεμαχίες θα είναι 6:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Άμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30'' και η απάντηση διαρκεί έως 1,5 λεπτό, ενώ η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15'' και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.

Στον 6ο διπλό κύκλο των αρχηγών, ξεκινώντας από το μι��ρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο, ενώ η σειρά των αρχηγών στο πάνελ θα γίνει με την κοινοβουλευτική δύναμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top