Παυλόπουλο και Θάνου είδε σήμερα ο Αβραμόπουλος-Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

Όλοι τους συμφώνησαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει μόνη της το πρόβλημα

​Με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και στο επίκεντρο της κουβέντας τους βρέθηκε το μεταναστευτικό.

avramopoulos3.jpg

Ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη «να δείξει η Ευρώπη ότι είναι ηγέτιδα δύναμη σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου», επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό οι χώρες μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτά τα προβλήματα λύνονται μέσα από συνεργασία και μακριά από κραυγές και ψιθύρους. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές αρχές θα πράξουν ό,τι τους αναλογεί, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να αντιμετωπίσουν το θέμα, όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης.

avramopoulos2.jpg

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι πέρα από τη χρηματοδότηση, η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ.Αβραμόπουλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, στην οποία εξέφρασε την ανάγκη την ελπίδα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές «να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας».

avramopoulos.jpg

Από την πλευρά τη�� η κα Θάνου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό. Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης προς τη χώρα, γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top