Αλέξης Μητρόπουλος: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Δεν αποδέχεται τη μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Μητρόπουλος: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Αλέξης Μητρόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Συγκρότησης Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να μην τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια.
Όπως ανέφερε, θεωρεί τιμητική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, ωστόσο δεν μπορεί να την κάνει αποδεκτή.

«Αφού ο λαός με εξέλεξε πρώτο, πώς η ηγεσία με τοποθετεί τελευταίο;», διερωτήθηκε, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο.
Σημείωσε δε πως μετανιώνει που δεν καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, αλλά ψήφισε «παρών».

«Όχι για να κάνω τον επαναστάτη, αλλά επειδή δεν μπορώ να σηκώσω στις πλάτες μου τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου για μειώσεις στις συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση γιατί παρ' όλες τις αντιρρήσεις του ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως παρά την αποτυχία στη διαπραγμάτευση, πίστεψε πως μέσα από το κυβερνών κόμμα θα μπορούσε να γίνει μια τελευταία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης.

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε επίσης πως δεν είχε καμία ενημέρωση για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να τον τοποθετήσει σε μη εκλόγιμη θέση, παρ' όλο που χθες είχε πολιτική συνομιλία με τον πρωθυπουργό.
Όσον αφορά στην ενδεχόμενη συνεργασία του με κάποιο άλλο πολιτικό σχηματισμό, απάντησε πως ούτε αναζήτησε, ούτε θα αναζητήσει άλλη.

Προέβλεψε, μάλιστα, πως θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις μετά τις εκλογές, καθώς -όπως είπε- κανένας σχηματισμός δεν θα φέρει σε πέρας το πρόγραμμα

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Επιτροπή, αιτία της εισήγησης για μη εκλόγιμη θέση είναι η παλιά φορολογική εκκρεμότητα του κ. Μητρόπουλου, για την οποία έχει ζητηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Ο ίδιος ωστόσο απέδωσε την απόφαση στην κριτική που άσκησε στη διαπραγματευτική στρατηγική έναντι των εταίρων-πιστωτών.

Ο πρώην βουλευτής επανέλαβε πως δεν είχε κανένα φορολογικό όφελος από την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως το επίμαχο ποσό έχει δηλωθεί και φορολογηθεί κανονικά και ότι ο ίδιος δεν παρακράτησε χρήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top