ΝΕΑ δημοσκόπηση: Ισοψηφία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εξίσου "δημοφιλείς" οι δύο πολιτικοί αρχηγοί με ποσοσ��ό 27%

ΝΕΑ δημοσκόπηση: Ισοψηφία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

​Ισοψηφία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που διενεργήθηκε το διάστημα 1 – 3 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν 27% στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου. Η απόκλιση που είχαν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εκμηδενίστηκε.

F39B4491158B5B35918D0E06923E64B3.jpg
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Το ΚΚΕ κινείται στο 6% και έρχεται τέταρτη δύναμη, ενώ μισή μονάδα πίσω είναι το Ποτάμι, με 5,5%.

pinakasprotheshss.jpg
Ισοπαλία και στην έκτη θέση για ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (4,5%). Η Λαϊκή Ενότητα με 4%, είναι το όγδοο και τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή. Εκτός φαίνεται ότι μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 1,5%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,5% από 14,5%.

Ισοπαλία δείχνει η δημοσκόπηση για Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να συγκεντρώνουν 27,5% ο καθένας, σχετικά με την δημοτικότητα τους. Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο έχει χάσει το προβάδισμα του δημοφιλέστερου πολιτικού αρχηγού αλλά συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό (21%) αρνητικής γνώμης έναντι 16,5% του Προέδρου ΝΔ. Ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, με 24%.

dhmotikothta1_3septemvriou.jpg

Όπως φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα, η πτώση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα από τον Μάρτιο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι θεαματική. Αντίθετα, ταχύτατη ήταν η άνοδος της δημοτικότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον Ιούλιο (παραίτηση Σαμαρά την επομένη του Δημοψηφίσματος) έως και το διάστημα που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση (1-3 Σεπτεμβρίου).

diaxrondhmot1_3s.jpg

Τέλος, σε ποσοστό 45% στο σύνολο (μ.ο.) οι ερωτηθέντες «ψηφίζουν» κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Υπογραμμίζεται ότι το σχετικό ποσοστό είναι άνω του 43% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top