Πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν Κίνηση και ανακοινώνουν συνεργασία με Λαφαζάνη

«Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο να μετατραπεί το 3ο Μνημόνιο σε προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συγκρότηση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης προχώρησαν πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, που αποχώρησαν πρόσφατα από την Κουμουνδούρου διαφωνώντας με την αλλαγή πολιτικής.

Σε κείμενο που υπογράφουν 83 πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι η Κίνηση θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

«Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τις ενστάσεις μας για το περιεχόμενο και τη διαδικασία διαμόρφωσ��ς της πολιτικής του, στηρίξαμε την κυβέρνηση της Αριστεράς, με την ελπίδα ότι αυτή θα κρατούσε ζωντανή την κοινή μας υπόθεση: την ανατροπή της σκληρά ταξικής λιτότητας, την αναβάθμιση της δημοκρατίας, την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. […] Ακόμα και μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση της 13ης Ιουλίου, που διέψευσε τις προσδοκίες και τις ελπίδες της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ιδίως των πιο ταλαιπωρημένων στρωμάτων που οδηγήθηκαν στη φτώχεια, αλλά και της νεολαίας, πολλοί/ές από εμάς παραμείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας τη μη εφαρμογή, τουλάχιστον- από την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε η Αριστερά, του εξοντωτικού Μνημονίου. Σήμερα όμως αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι το εσωκομματι��ό πραξικόπημα, η προκήρυξη δηλαδή εκλογών και η ακύρωση συλλογικών αποφάσεων, ήταν η τελευταία σταγόνα» αναφέρουν τα πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν συνένοχοι στο «να μετατραπεί το 3ο Μνημόνιο σε προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top