Λαφαζάνης: Με τον Αλαβάνο στο πλευρό του δήλωσε ανοιχτά ότι πρέπει να πάμε στη ΔΡΑΧΜΗ

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ-Κοντά στα ψηφοδέλτια Γλέζος και Σακοράφα-ΦΩΤΟ

Λαφαζάνης: Με τον Αλαβάνο στο πλευρό του δήλωσε ανοιχτά ότι πρέπει να πάμε στη ΔΡΑΧΜΗ

​Την διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε με συνέντευξη τύπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχοντας στον πλευρό του, τον άνθρωπο που έβαλε στην πολιτική τον Αλέξη Τσίπρα, τον κύριο Αλέκο Αλαβάνο.

alekos2.jpgalekos3.jpg

Ο κ.Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη και της επαναφοράς εθνικού νομίσματος, όχι όμως και υπέρ της αποδέσμευσης από την Ε.Ε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν είμαστε δραχμιστές, αλλά για να απαγκιστρωθεί η Ελλάδα από τα καταστροφικά μνημόνια πρέπει να οδηγηθούμε στο εθνικό νόμισμα. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι ο δρόμος προς τον παράδεισο, ούτε φετίχ, αλλά θα πρέπει να γίνει αυτό για να εφαρμοστούν προοδευτικές πολιτικές».

Όπως τόνισε ο κ.Λαφαζάνης, «η προτεραιότητα της Λαϊκής Ενότητας είναι να διαγράψει τα μνημόνια». Ο ίδιος επιτέθηκε στα κόμματα του μνημονιακού τόξου και δήλωσε πως «αυτές οι πολιτικές δυνάμεις θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους πρόγραμμα. Θα κάνουν ένα μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό. Θα είναι τέσσερα κόμματα στη συσκευασία της μιας καταστροφικής και μνημονιακής πολιτικής».

«Είμαστε η μόνη εναλλακτική απάντηση στη νέα μνημονιακή συναίνεση, στον νέο μνημονιακό συνεταιρισμό της απερχόμενης κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα με τη Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της ΛΑΕ.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας αμφισβήτησε την ύπαρξη σχεδίου Σόιμπλε. «Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Έχετε δει εσείς κανένα σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει περί σχεδίου Σόιμπλε. Ας μας παρουσιάσουν τι είναι αυτό το σχέδιο», προκάλεσε ο πρώην υπουργός, καταγγέλλοντας ότι το σχέδιο Σόιμπλε εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.

Παράλληλα τόνισε τους βασικούς άξονες του κόμματος του, που είναι: ακύρωση των Μνημονίων, κατάργηση μειώσεων σε συντάξεις και επιβάρυνσης του ΦΠΑ, αποκατάσταση Συλλογικών Συμβάσεων, εθνικοποίηση των τραπεζών με εγγύηση καταθέσεων, κατάργηση ΤΑΙΠΕΔ, με δημόσια ιδιοκτησία υπό κοινωνικό έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων, αποκατάσταση της ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία μέσω του εθνικού νομίσματος, παραγωγική ανασυγκρότηση και άνοιγμα στις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο διάλογος με την Σ.Σακοράφα και τον Μ.Γλέζο θα κατ��λήξει με θετικό αποτέλεσμα και οι δυο τους θα είναι υποψήφιοι με την ΛΑΕ στις εκλογές.
Μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν ιδρυτικές περιφερειακές συνελεύσεις σε πάνω από 50 πόλεις ανά την Ελλάδα και από εκεί αναμένεται να αναδειχθούν και τα ονόματα που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια.

Το Σάββατο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα συμμετέχει στην πορεία των εργαζομένων στην ΔΕΘ, ενώ την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την εναλλακτική οικονομική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top