Συγκλονισμένος και ο Παυλόπουλος από τον νεκρό 3χρονο στα παράλια της Αλικαρνασσού

«Είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη»

Συγκλονισμένος και ο Παυλόπουλος από τον νεκρό 3χρονο στα παράλια της Αλικαρνασσού

«Η εικόνα του νεκρού παιδιού, που είδαμε, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη» είπε -κατά τη συνάντησή του με τον Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Έσδρα- συγκλονισμένος ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στη φωτογραφία με τοπνιγμένο 3χρονο αγοράκι στα παράλια της Αλικαρνασσού που έχει συγκλονίσει όλη την υφήλιο.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει αυτή την εικόνα που από μόνη της δείχνει πως αυτές τις ώρες όχι μόνο είμαστε ανέτοιμοι, αλλά δεν φροντίσαμε, ενώ τα φαινόμενα ήταν ορατά, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα» είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε πως «η ευθύνη της Ευρώπης στον τομέα αυτόν είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί από το 2008, όταν πήρε η Ευρώπη την μεγάλη πρωτοβουλία για την δημιουργία του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το 'Ασυλο ήταν μπροστά μας τα ζητήματα αυτά, φαινόντουσαν, ιδίως με τις φωτιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

Από την πλευρά του, ο Έσδρα χαρακτήρισε τη Μεσόγειο «ένα μεγάλο νεκροταφείο» και τόνισε ότι το πρόβλημα είναι διεθνές και όχι ευρωπαϊκό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top