Κατάθεση ψυχής από Τσακαλώτο: Ηττηθήκαμε, ας μην το κρύβουμε

Επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο ...συμμαχικών κυβερνήσεων ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Κατάθεση ψυχής από Τσακαλώτο: Ηττηθήκαμε, ας μην το κρύβουμε

​Αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του έκανε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδεχόμενος δημόσια τα λάθη και την ήττα του κόμματος του, μετά την αποχώρηση δεκάδων συντρόφων και την δημιουργία της "Λαϊκής Ενότητας".

«Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό, μερικά πράγματα δεν τα εφαρμόσαμε ή δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε. Αυτό θέλει και σκέψη και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος που δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές. Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ και ο χώρος που αντιπροσωπεύω, χώρος των εύκολων λύσεων, ότι πάντα ξέρουμε και πως πάντα έχουμε δίκιο. Χρειάζεται σκέψη, συλλογικότητα και αναστοχασμό και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του. Αυτόν τον χρόνο ήθελα εγώ» είπε χαρακτηριστικά στον Real.gr και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με τον κ.Τσακαλώτο, «υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου».

Αν δεν το πίστευα αυτό, δεν θα κατέβαινα σε αυτές εκλογές, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου, για τις εργασιακές σχέσεις και για τα "κόκκινα” δάνεια, που τα έχουμε "παρκάρει” και υπάρχει μια μάχη μεταξύ πιο αγοραίων λύσεων και του φορέα που προτείνουμε εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα τι κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ο κ.Τσακαλώτος είπε αρχικά ότι «ο κόσμος έχει κουραστεί και θέλει πλέον επιχειρήματα» και πρόσθεσε «εγώ ανησυχώ για το ενδεχόμενο ...συμμαχικών κυβερνήσεων. Δεν βλέπω ότι υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις του κέντρου ή της κεντροδεξιάς, που πραγματικά μπορώ να εμπιστευτώ ,ότι θα παλέψουν π.χ. για τη φοροδιαφυγή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top