Βενιζέλος: Να μην αποδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι παρών στην επόμενη κυβέρνηση

«Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε μνημόνιο γιατί έγινε ένα πολιτικό λάθος: πίστεψε σε ψέματα»

Βενιζέλος: Να μην αποδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι παρών στην επόμενη κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον πρώην πρωθυπουργό και το κόμμα του να αποδράσουν και πως πρέπει να αναγκαστούν σε συμμετοχή στην επόμενη κυβέρνηση.

«Η φράση “του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ” ισχύει για τον κ. Τσίπρα. Αλλά όταν φεύγεις, δεν δίνεις τον αγώνα της γενιάς σου. Μας λέει τώρα “ή με ψηφίζετε ή φεύγω”. Θα γλιτώσει δηλαδή το κόστος της εφαρμογής της συμφωνίας που έφερε και θα γίνει αντιμνημονιακός;» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Mega, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν πρέπει να φυλάει τα οπίσθιά του και να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή κατεύθυνση».

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε τους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί σκληρής διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση άρχισε μετά το δημοψήφισμα και έγινε «με ευθύνη της κυβέρνησης υπό ασφυκτικές συνθήκες, την ώρα που κατηγορούσαν ψευδώς τον κ. Ντράγκι ότι αυτός έκλεισε τις τράπεζες. Τις τράπεζες τις έκλεισε η κυβέρνηση για μη φύγουν όλες οι καταθέσεις και καταστραφεί οριστικά και αμετάκλητα η οικονομία».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Τσίπρας τα έκανε όλα λάνθασμένα και τόνισε ότι η Ελλάδα «ξαναμπαίνει σε μνημόνιο γιατί έγινε ένα πολιτικό λάθος και πίστεψε τα ψέματα του κ. Τσίπρα».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε τον προεκλογικό διάλογο λέγοντας πως γίνεται σαν να είναι το ζητούμενο «η μορφή της νέας κυβέρνησης και όχι οι πολιτικές που θα ασκηθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top