Θεοδωράκης: Για να γλιτώσουμε την καταστροφή πρέπει να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις

«Ο κόσμος πρέπει να ψαλιδίσει τα φτερά των δύο μεγάλων κομμάτων»

Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε πραγματικές και εις βάθος αλλαγές επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το μνημόνιο δεν αρκεί για να φύγουμε από την καταστροφή. Πρέπει να τηρήσουμε τη συμφωνία και παράλληλα να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν περιγράφονται όλες στο μνημόνιο, για την παιδεία επί παραδείγματι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο μνημόνιο» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης καυτηρίασε το γεγονός πως τα περισσότερα κόμματα «έχουν αρχίσει να μιλάνε για ουσιαστική αμφισβήτηση του μνημονίου και αρχίζουν να υπόσχονται τεράστια πράγματα», ενώ κάλεσε τους πολίτες να «ψαλιδίσουν τα φτερά των δύο μεγάλων κομμάτων».

Ο κ. Θεοδωράκης επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για κάποια καρέκλα, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν στασιμότητα στο Ποτάμι τονίζει ότι «δεν λένε πάντα την αλήθεια».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι η χώρα αυτή τη στιγμή ισορροπεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ενώ έκανε λόγο για «ανωμαλία στο πολιτικό σύστημα», προτείνοντας να μη μπορεί να γίνεται πρωθυπουργός κάποιος εάν δεν έχει τουλάχιστον 5 χρόνια ένσημα στο�� ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top