Παπασταύρου: Δεν είναι δικά μου τα 5,5 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ-Πρόκειται για άθλια συκοφαντία

Κατέθεσε στον εισαγγελέα-Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε και ποιους απείλησε

Παπασταύρου: Δεν είναι δικά μου τα 5,5 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ-Πρόκειται για άθλια συκοφαντία

​«Τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια δεν ανήκουν σε εμένα, αλλά στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή». Αυτό ισχυρίστηκε ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου κατά την κατάθεση του στον εισαγγελέα, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Για περίπου τέσσερις ώρες ο κ.Παπασταύρου κατέθετε ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, ο κ.Παπασταύρου υποστηρίζει ότι τα χρήματα ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή που του τα εμπιστεύθηκε λόγω στενής φιλίας με τους γονείς του.

Μάλιστα, ο ίδιος προσκόμισε, όπως είπε, έγγραφα, που δείχνουν ότι τα χρήματα καταλήγουν στον λογαριασμό από τον Σ. Μιωνή.

«Αποδεικνύω όσα λέω για το σύνολο των χρημάτων», φέρεται να είπε ο κ.Παπασταύρου στον κ. Δραγάτση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πάντως πριν αποφασίσει το αν θα απαγγείλει ή όχι κατηγορίες, δεν αποκλείεται να ζητήσει νέα συνδρομή εφοριακών αρχών προκειμένου να διασταυρώσει το περιεχόμενο των εγγράφων που προσκόμισε ο κ.Παπασταύρου, για τον οποίο ο εξονυχιστικός έλεγχος είναι καλοδεχούμενος ώστε να φανεί η αλήθεια.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Παπασταύρου:

papastavrou2.jpg

«Σήμερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσα στις αρμόδιες Αρχές διευκρινιστικό υπόμνημα για την υπόθεση που συνδέθηκε με το όνομά μου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως “πληρεξούσιος”. Ειδικότερα υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η εταιρεία και ο τραπεζικός της λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει. Επειδή η υπόθεση έχει αποτελέσει από καιρό αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού κάποιοι εξακολουθούν να με εμφανίζουν ως “συνδικαιούχο” του τραπεζικού λογαριασμού, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία ελέγχων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση. Κλήθηκα να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις, τις οποίες και έδωσα σήμερα. Καλοδεχούμενος ο εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές, και στον αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό. Όμως, είναι άλλο πράγμα ο απαραίτητος έλεγχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία, που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Διαπράττεται άθλια συκοφαντία, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως “συνδικαιούχο”, θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top