Προς αναβολή λόγω εκλογών η πρώτη αξιολόγηση: Δύο μήνες πίσω η δόση των 3 δισ. ευρώ

Μετατίθεται προς Νοέμβριο η εκταμίευση και η... ανάσα στη αγορά

Προς αναβολή λόγω εκλογών η πρώτη αξιολόγηση: Δύο μήνες πίσω η δόση των 3 δισ. ευρώ

Προς ολοταχώς προς αναβολή οδηγείται η πρώτη αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, η επόμενη δόση των 3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα θα πάει δύο μήνες πίσω καθώς τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευσή της δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν -μετά την προκήρυξη εκλογών- τουλάχιστον πριν τον Οκτώβρη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δύο επιλογές: να ψηφίσει με τη συνδρομή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού τα προαπαιτούμενα, να πάρει την πρώτη δόση και να πάει μετά σε εκλογές ή να πηγαίναμε απευθείας σε κάλπες. Επέλεξε το δεύτερο» τόνισε η κα Μακρή, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη δόση, η οποία πλέον δεν θα έρθει νωρίτερα από τον Νοέμβριο, αποτελεί πολύτιμη ανάσα που την στερείται η οικονομία καθώς «δεν πρόκειται να "φύγει" σε αποπληρωμές χρεών αλλά θα πάει σε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα».

Την είδηση που μετέδωσε η κα Μακρή από το δελτίο του STAR επιβεβαίωσε με ρεπορτάζ του και το ΜΝΙ, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

Όπως ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο, η Ελλάδα και οι δανειστές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τα ορόσημα που πρέπει να επιτευχθούν για να γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης και έτσι η πρώτη αξιολόγηση πιθανόν να πάρει μετάθεση για τον Νοέμβριο.

Συνεχίζοντας, το ΜΝΙ αναφέρεται και στο θέμα της συζήτησης για το χρέος, εξηγώντας ότι θα είναι ξεχωριστή από την αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται το ΔΝΤ να κρίνει ότι δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο και να βάλει «μπλόκο» στη συμμετοχή του στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top