Πάμε για σκληρό εκλογικό ντέρμπι: Στη 1 μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

Αναποφάσιστοι και… ντιμπέιτ κρατούν τα κλειδιά της νίκης

Πάμε για σκληρό εκλογικό ντέρμπι: Στη 1 μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

Σε σκληρό ντέρμπι οδηγούμαστε όπως όλα δείχνουν όσον αφορά την πρωτιά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 δείχνει μάχη με στήθος με στήθος ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με τη διαφορά να είναι στο 1%. Την ίδια ώρα, η Βουλή θα έχει για πρώτη φορά 8 κόμματα χωρίς να υπολογίζονται οι ΑΝΕΛ που -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- δεν μπαίνουν στο Κοινοβούλιο.

Όλα δείχνουν ότι το κλειδί της νίκης κρύβεται στους αναποφάσιστους αλλά -πολύ πιθανόν- και στην «ετυμηγορία» των ντιμπέιτ, που όλα δείχνουν ότι θα οριστικοποιηθούν για τις 10 και 14 Σεπτεμβρίου (η κα Γεννηματά εξέφρασε αντιρρήσεις για την πρώτη ημερομηνία λόγω προγραμματισμένης προεκλογικής εκδήλωσης).

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 26%

ΝΔ: 25%

Χρυσή Αυγή: 6%

ΠΑΣΟΚ: 5%

Ποτάμι: 5%

ΚΚΕ: 5%

Λαϊκή Ενότητα: 4%

Ένωση Κεντρώων: 3%

ΑΝΕΛ: 2,5%

Άλλο κόμμα: 1,5%

Λευκό/Άκυρο: 5,5%

Αναποφάσιστοι: 10,5%.

Αρνητικά κρίνουν το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα 7 στους 10 Έλληνες

Αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 68% το αξιολογούν αρνητικά, ενώ θετικά εκφράζονται περίπου 3 στους 10 (28%).

Για την επόμενη μέρα των εκλογών, 1 στους 4 Έλληνες επιθυμεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων (24%), ενώ σε ποσοστό 21% και 17% οι Έλληνες επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο κόμμα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Ένα ποσοστό 17% επιθυμεί αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις 8% επιθυμεί αυτοδυναμία της ΝΔ.

Αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη (36% έναντι 32%), ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι το ποσοστό του κ. Τσίπρα είναι ίδιο με αυτό που είχε σημειώσει στη δημοσκόπηση της εταιρείας πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top