Συνάντηση Παυλόπουλου-Μολυβιάτη με επίκεντρο το μεταναστευτικό-Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ

Την παρέμβαση της Ευρώπης ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Π.Μολυβιάτης και στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, καθώς στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα.

​Ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι το μεταναστευτικό ξεπερνά την Ελλάδα και πως ολόκληρη η Ευρώπη δίνει εξετάσεις.
«Τα προβλήματα δεν οφείλονται μόνο σε αδυναμίες της ελληνικής κρατικής μηχανής, αλλά σε ένα είδος ανωτέρας βίας, το οποίο μάς εμποδίζει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας» πρόσθεσε.
Ο κ.Παυλόπουλος επισήμανε ότι πρέπει και η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει αυτήν τη στιγμή ότι έχει υποχρεώσεις, διότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από τα κράτη-μέλη μόνα τους, ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές.
«Είναι ζήτημα ασφάλειας αλλά, κυρίως, ζήτημα ανθρωπισμού. Δεν μπορεί να το παραβλέψει η Ευρώπη, με τις αρχές και τις αξίες που έχει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι ήδη από το 2008 υπάρχει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
Αναφερόμενος στον κ.Μολυβιάτη, ο κ.Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πείρα και το ήθος του και τον ευχαρίστησε θερμά, που δέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσει πολύ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Ο κ.Μολυβιάτης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, τον ενημέρωσε για ορισμένα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για ορισμένες πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο, όπως είπε, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε το ενδιαφέρον του κ. Παυλόπουλου για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι ήταν εκείνος που έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, υπό την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top