Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε για συνεργάτη, ούτε για «αυτοφωράκια»

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ η κόντρα με τον πρόεδρο της ΝΔ

Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε για συνεργάτη, ούτε για «αυτοφωράκια»

​Η φράση του προέδρου της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκη πως ο Αλέξης Τσίπρας αναζητάει έναν «αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά» για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού.

Από το Καστέλι στα Χανιά όπου βρίσκεται, ο κ.Τσίπρας απάντησε στον «υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ» όπως τον αποκάλεσε, σε πολύ σκληρό τόνο. Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας είπε πως στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν βλέπει ούτε αυτοφωράκια, ούτε συνεργάτη. Μάλιστα πρόσθεσε πως οι βαρόνοι της ΝΔ θέλουν ο κ.Μεϊμαράκης να γίνει αυτοφωράκιας της ήττας του κόμματός τους.

«Ο κ.Μεϊμαράκης αναφερόμενος σε μένα χρησιμοποίησε όρο που κυκλοφορεί στα παράνομα μαγαζιά τη νύχτα, όταν έρχεται ο έλεγχος. Εγώ όμως δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια, ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια, αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με δημάρχους στα Χανιά, και μίλησαν για τα προβλήματα της χώρας, αλλά και για όλα τα καυτά τοπικά ζητήματα.

Τι είναι ο αυτοφωράκιας;

aftoforo.jpg

Είναι… «υπάλληλοι» σε νυχτερινά μαγαζιά, clubs, εστιατόρια και καφέ που πληρώνονται κάθε φορά που συλλαμβάνονται ως "υπεύθυνοι καταστήματος", προκειμένου να οδηγηθούν στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ το "αφεντικό" είναι... εξαφανισμένο. Με δύο λέξεις είναι … οι υπάλληλοι για τα δικαστήρια που διαθέτει ο "κόσμος της νύχτας".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top