Αφού «έφερε» το Μνημόνιο: Πρωτοκλασάτος πρώην πολιτικός δηλώνει φτωχός λόγω περικοπών!

Ως υπουργός έκοβε συντάξεις, ως συνταξιούχος δηλώνει ότι το κράτος τον έκανε… άπορο!

Αφού «έφερε» το Μνημόνιο: Πρωτοκλασάτος πρώην πολιτικός δηλώνει φτωχός λόγω περικοπών!

Νεόπτωχος συνταξιούχος λόγω του Μνημονίου (που έφερε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στην οποία ήταν αντιπρόεδρος) δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος!

«Φιλοχρήματος δεν είμαι. Φτωχός είμαι, νεόπτωχος συνταξιούχος. Η σύνταξή μου είναι η ανώτατη σύνταξη του Δημοσίου, η οποία είναι 5.900 ευρώ καθαρά. Τώρα, έχει κατέβει στα 1.800 ευρώ» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Βήμα FM.

Ο ίδιος, μάλιστα, ενώ ήταν για πολλά χρόνια βουλευτής αλλά και μέλος κυβερνήσεων, κατηγόρησε τους βουλευτές ότι κράτησαν υψηλά την αμοιβή τους και πως δεν νοιάζονται για τους συνταξιούχους!

«Οι ίδιοι οι βουλευτές πρόσεξαν να διατηρείται η αμοιβή τους σε αξιοπρεπή επίπεδα. Δεν λέω ότι είναι πολύ, όμως η λογική ότι οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι που δεν τους χρειάζομαι πια, άρα τους ξεσκίζω -η λογική που ισχύει για όλους τους συνταξιούχους της χώρας- κάποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πάντως, αν και επικαλείται φτωχοποίηση λόγω Μνημονίου, τονίζει ότι το στηρίζει γιατί «είναι μονόδρομος: μνημόνιο ή τίποτα».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Φώφη Γεννηματά για την πρόσκληση που του απηύθυνε για συμμετοχή στην εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

«Είναι τόσο πρόχειρα γραμμένο αυτό το κείμενο, ώστε η κυρία Γεννηματά, με την ηλεκτρονική της διεύθυνση, καλεί τον εαυτό της. Σε αυτό το γελοίο κείμενο περιλαμβάνονται άνθρωποι, όπως εγώ, οι οποίοι έχουν δηλώσει, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, γιατί το θεωρούν κατάντια, ρεζίλι και δεν πρόκειται με την ψήφο τους να επιδοκιμάσουν αυτή την ιστορία. Είναι κατάντια και ρεζίλι το ΠΑΣΟΚ του 2% και του 4% ακόμη και να μπει στη Βουλή, με επικεφαλής την κυρία Γεννηματά, η οποία ως μόνο προσόν στη ζωή της έχει ότι είναι κόρη του αειμνήστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο όλοι συνδεόμαστε» είπε ο κ. Πάγκαλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top