Πως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας γλίτωσε πριν χρόνια τη σύλληψη!

Μια άγνωστη ιστορία για την κα Θάνου από το μακρινό 2001

Μπορεί εν έτει 2015 να είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας ωστόσο εν έτει 2001 λίγο έλειψε να βρεθεί με… βέλγικες χειροπέδες!

Ο λόγος για την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, η οποία το 2001 στο Βέλγιο λίγο έλειψε να συλληφθεί λόγω ενός τσιγάρου που άναψε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών!

Η άγνωστη ιστορία ήρθε στο φως από τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος τότε ήταν ευρωβουλευτής και είχε προσκαλέσει τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικάτο το περιστατικό, όπως τη δημοσιεύει ο Βηματοδότης:

«Το ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία το γνωρίζετε. Εκείνο που πιθανόν να μη γνωρίζετε είναι ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον περιπέτειες, ακόμη και να τον οδηγήσει σε... προσωρινή κράτηση.

Τώρα, θα πείτε, γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή θα σας περιγράψω μια ιστορία την οποία συχνά αφηγείται ο Αλέκος Αλαβάνος (του Σχεδίου Β) και αφορά την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Ελεγε λοιπόν ο κ. Αλαβάνος ότι τον Νοέμβριο του 2001 ως ευρωβουλευτής είχε προσκαλέσει τα μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των προσκλήσεων που δικαιούνταν (και δικαιούνται) οι ευρωβουλευτές προς τους κοινωνικούς φορείς.

Πρόεδρος της Ενώσεως ήταν ο Σωτήρης Μπάγιας και στην αποστολή συμμετείχε και η Βασιλική Θάνου. Αφού έγιναν στους εισαγγελείς οι συνήθεις περιηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και οι συνήθεις ενημερώσεις για τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτ��ν, ήρθε η στιγμή να αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο για επιστροφή στην Αθήνα.

Στις περιπτώσεις αυτές είθισται ο προσκαλών ευρωβουλευτής να συνοδεύει τους προσκεκλημένους του στο αεροδρόμιο και να ταξιδεύει μαζί τους στην Αθήνα. Ως εδώ τίποτα το επιλήψιμο...

Έλα όμως που εκείνη την ημέρα στο αεροδρόμιο Βρυξελλών σημειώνονταν καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω ενός slow down που αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Περνούσε η ώρα, το αεροπλάνο δεν έφευγε και ξαφνικά απομακρύνεται από τη συντροφιά η κυρία Θάνου. Λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να ηχεί δαιμονισμένα ο... συναγερμός. Τι είχε συμβεί και αναστάτωσε την ελληνική αποστολή; Η κυρία Θάνου, λέει ο κ. Αλαβάνος, ήταν τότε μανιώδης καπνίστρια και φαίνεται πως δεν άντεξε την αναμονή και κατέφυγε σε ένα μέρος το οποίο θεώρησε ασφαλές για να... καπνίσει.

Δεν υπολόγισε όμως τους αισθητήρες καπνού, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν και να επέμβει πάραυτα η βελγική αστυνομία. Οι Bέλγοι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν τίποτα, δεν άκουγαν κανέναν και ήθελαν να κρατήσουν την κυρία Θάνου. Το σημαντικότερο, όπως αφηγείται ο κ. Αλαβάνος, δεν την άφηναν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο κ. Αλαβάνος τότε πήρε πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος και "καθάρισε" την υπόθεση.

Δεν γνωρίζω αν η κυρία Θάνου έκοψε από τότε το κάπνισμα ή τουλάχιστον το μείωσε τώρα που έγινε υπηρεσιακή πρωθυπουργός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top