Πρώτη κατοικία και αγρότες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Αλλά αναγκαιότητα οι μετεκλογικές συνεργασίες σύμφωνα με τα γκάλοπ

Πρώτη κατοικία και  αγρότες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διασταυρώνουν τα ξίφη τους από τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, με ατζέντα τα μέτρα του μνημονίου, την καθημερινότητα και την κοινωνική πολιτική.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη δεσμεύτηκε ότι δεν γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

"Να απολογηθεί γιατί εγκατέλειψε την ελληνική οικογέν3ια και να πει τι θα κάνει με την προστασία της Α' Κατοικίας" δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρελάνς έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιοδεύει, θίγοντας το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών.

"Δεσμεύομαι απένα��τί σας ότι εμείς τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουν την πρωτογενή παραγωγή σε αφανισμό μέσα σε ένα χρόνο ποτέ δεν θα δεχθούμε" διαβεβαίωσε.

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης που επισκέφτηκε μαζί με τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση παιδιά με ειδικές ανάγκες στις κατασκηνώσεις του Αγίου Αντρέα

Τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες πάντως επτά δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη κλείνει. Συγκεκριμένα κινείται από 1,5 έως 3,5%, ενώ τα δύο κόμματα εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου: Ο ΣΥΡΙΖΑ από 22,2 έως 27,3% και η ΝΔ από 19,5 έως 24,2%.

Το όριο του 3% εισόδου στη νέα Βουλή εξασφαλίζουν 7 έως 9 κόμματα.

Αν αυτή η εικόνα αποτυπωθεί και στην κάλπη, ο πολυκομματισμός κάνει αναγκαιότητα πια τη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένη στο στόχο:
- Να πετύχει αυτοδυναμία
- Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται συγκυβέρνηση μόνο με τους ΑΝΕΛ
- Αντίθετα όμως, σήμερα στελέχη του όπως οι Βούτσης και Μπαλάφας απέκλειαν μόνο τη ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία/

Χαρακτηριστική είναι η φράση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ «όχι σε συνεργασία με τον αρχηγό των Κενταύρων» (αν και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για «αρχηγός των Κενταύρων ο Β. Μεϊμαράκης, αλλά ο προκάτοχός του στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ Β. Μεϊμαράκης).

Η ΝΔ από την πλευρά της στοχεύει:

- Σε νίκη έστω και οριακή
- Να μην πάει χαμένη καμία ψήφος
- Είναι έτοιμοι για συνεργασία ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ

"Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, συνεννοήσεις, συναινέσεις, συνθέσεις. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες αποδείξαμε ότι στηρίζουμε τις διαδικασίες διαλόγου και συνεννόησης” δήλωσε για το ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης.

Υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών τάσσεται καθαρά και το Ποτάμι, τονίζοντας ότι απαιτείται συνασπισμός δυνάμεων που θα φτάνει το 51%.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top