Λαφαζάνης: Δεν έχει μαγικό ραβδί, έχει όμως πρόγραμμα με δραχμή

Nέα σφοδρή επίθεση στον πρώην "σύντροφο" του Αλέξη Τσίπρα

Λαφαζάνης: Δεν έχει μαγικό ραβδί, έχει όμως πρόγραμμα με δραχμή

​Εμμονή... έχει γίνει ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρώην υπουργό και «σύντροφο» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας σήμερα εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως είναι «απαράδεκτη η μνημονιακή στροφή του», επαναλαμβάνοντας ότι η άλλη λύση για την Ελλάδα χρειάζεται έξοδο από την Ευρωζώνη για να εφαρμοστεί.

«Δυστυχώς ο Αλ.Τσίπρας με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε στο ίδιο το σχήμα» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας διερωτήθηκε μάλιστα «εάν όποιος βγαίνει από τη γερμανική φυλακή ύψιστης ασφαλείας του ευρώ καταστρέφεται;» και απάντησε πως «αυτό είναι τρομοκρατία».

Κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρωθυπουργό για δειλία.

«Είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία στιγμή έκανε την στροφή. Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη δική μας διαφωνία, ήταν να μείνουμε στην ευρωζώνη, όχι όμως πάση θυσία. Το να μείνουμε στο ευρώ ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχαμε θέση την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία. Το "ευρώ ή θάνατος" δεν ήταν άποψη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ.Λαφαζάνη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», «άλλη λύση για τη χώρα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας, το οποίο για να εφαρμοστεί χρειάζεται την έξοδο από την Ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».

Χαρακτήρισε πολύ μεγάλο λάθος να περιμένουμε «από τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα κλπ, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για μας».

Στόχος της Λαϊκής Ενότητας, όπως είπε ο κ.Λαφαζάνης, είναι «να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή».
«Είναι ρεαλιστικός στόχος», εκτίμησε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά ��αι το μετεκλογικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά.

Ο κ.Λαφαζάνης προειδοποίησε ότι αν δεν ανακοπεί η μνημονιακή πορεία, η Ελλάδα δεν θα έχει μέλλον, ενώ υποστήριξε πως οι καταθέσεις χάνονται αυτή τη στιγμή από τις τράπεζες αλλά δεν θα χαθούν όταν θα πάμε σε εθνικό νόμισμα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου "δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top