«Πρεμιέρα» της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Συζητήθηκαν και τα προβλήματα από τα… capital controls στις εκλογικές δαπάνες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Μανιτάκης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με κύριο αντικείμενο την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα. Παρουσιάστηκε ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης με τα κριτήρια που εισηγήθηκε το Υπουργείο για την κατανομή αυτού του χρόνου. Η συζήτηση ήταν αρκετά διεξοδική. Είχε και έναν χαρακτήρα φυσικά μίας πολιτικής αντιδικίας.

Πιστεύω ότι καταλήξαμε σε κριτήρια που είναι κοινά αποδεκτά. Ακούσαμε με προσοχή τις παρατηρήσεις των κομμάτων. Κάποιες ενστάσεις που υποβλήθηκαν θα τις επανεξετάσουμε και πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα βγει σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Τέθηκαν και διάφορα άλλα ζητήματα, αρκετά επείγοντα και σημαντικά. Ζητήματα που προκύπτουν από τον έλεγχο κεφαλαίου που έχει υποβληθεί μέσω των τραπεζών κι άλλα ζητήματα που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες. Κι αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε και θα συγκληθεί εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για να αποφασίσει. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κόμματα. Θα λάβουμε τις παρατηρήσεις τους και εγγράφως και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες προσθήκες που χρειάζονται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top