Με τη Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές η Ζωή: Άδειασε τον Τσίπρα και δήλωσε περήφανη για τον Λαφαζάνη

Ανακοίνωσε την σύμπραξη της,εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους πρώην συντρόφους-Πρώτη ανάρτηση: 31/08/2015 17:14

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα την συνεργασία της με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με την Λαϊκή ενότητα» δήλωσε η κα Κωνσταντοπούλου, διαβεβαιώνοντας ότι η ίδια θα συμβάλει μ�� όλες της, τις δυνάμεις, ώστε «το ανάχωμα να αποτελέσει πλατύ μέτωπο».

«Είμαι πολύ περήφανη για τους συντρόφους που είπαν όχι» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας χυδαίες τις απόψεις όσων λένε ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζαν από καιρό να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ …Κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς την κοινωνία, κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν τα αντίθετα από όσα είχαν συμφωνηθεί», τονίζοντας πως «υπάρχουν υπεύθυνοι για το, ότι η ΚΟ δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε κόμμα μηχανισμών».

Αναφέρθηκε στην δ��κή της προσπάθεια να υπερασπιστεί τις θέσεις, την πολιτική αξία και την πολιτική ουσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει δράση προτού στην χώρα επικρατήσει η μνημονιακή λαίλαπα που ήδη έχει εξοντώσει πολλούς.

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου, η χώρα οδηγείται σε εκλογές όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε τη λαϊκή εντολή, αλλά προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να την παραβιάζει έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι εκβιαστές - δανειστές αποτιμούν ως βαρίδι.

«Εξάντλησα όλα τα μέσα, που όφειλα να εξαντλήσω για να αποτραπεί το κακό» είπε με νόημα.

«Ο κόσμος αλλάζει, όταν αλλάζουν τα υποδείγματα. Ο τρόπος άσκησης της εξουσίας αλλάζει, όταν αλλάζει το υπόδειγμα. Έτσι και εγώ από την θέση ευθύνης, που είχα αναλάβει επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα» πρόσθεσε.

«Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χ.Α. Έως και την ευθεία απειλή θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις» ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ούτε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, ούτε όσοι όφειλαν δεν έκαναν αυτά που έπρεπε» σημείωσε.
Χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο ψέμα» την άποψη ότι δεν υπήρξε εναλλακτική πρόταση.
«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις» είπε η κα Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας την δική της στάση από τις 20 Φεβρουαρίου, όταν είχε γίνει η καταρχήν συμφωνία Αθήνας-εταίρων.
«Με σαφή και επίμονο τρόπο σε πολλαπλές συναντήσεις με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό και σε συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής ομάδας δήλωσα εξαρχής την διαφωνία μου και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις» πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής.
«Πρέπει να μας πουν οι κκ Τσίπρας και Παππάς, γιατί οι προτάσεις που κάναμε και εγώ προσωπικά δεν υιοθετήθηκαν ποτέ» πρόσθεσε σε άλλο σημείο.
Η κα Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη λύπη της γιατί «εκείνοι που έπρεπε να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην επίθεση που γινόταν σε εμένα προσωπικά, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε μολονότι κατ’ επανάληψη το ζητούσα».
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε «συντρόφους, που από θέσεις εξουσίας δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή η Βουλή να μην είναι άντρο διαφόρων υπηρεσιών». «Σύντροφοι με τους οποίους παλέψαμε προέβησαν σε δηλώσεις, εκτιμώντας ότι είναι ακατανόητο οι πολίτες να περνούν μπροστά από τη Βουλή ανεμπόδιστοι», πρόσθεσε και κατονόμασε τον Πάνο Σκουρλέτη.
«Με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό υποβάλαμε τη μηνυτήρια αναφορά για την "ακραία καταστολή" απέναντι στους πολίτες τον Μάιο του 2011 στην πλατεία Συντάγματος, που κατέληξε στην παραπομπή στη δικαιοσύνη των αρμοδίων», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε «εκτροχιασμένο υπουργό» τον Γιάννη Πανούση, τονίζοντας ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι δεν πήρε θέση, αν και του το ζήτησε με επιστολή της.
«Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε το πόρισμα και δεν ενεργοποίησε τις διαδικασίες αμφισβήτησης του χρέους; Γιατί δεν χρησιμοποίησε την επιτροπή και τα στοιχεία για τις γερμανικές οφειλές; Γιατί ο κ. Μάρδας δεν ήρθε στην επιτροπή αυτή; Γιατί δεν εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του κράτους το κομμάτι των γερμανικών οφειλών; Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου; Γιατί δεν έγιναν όσα έπρεπε, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση Siemens και γιατί το κόμμα που είχε προμετωπίδα τη διαφάνεια και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή μπλόκαρε την εξέταση του κ.Στουρνάρα; Αυτές δεν είναι ερωτήσεις ρητορικές. Απαιτούν εξηγήσεις, να εξηγήσει ο Φλαμπουράρης, γιατι μου ζητούσε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα. Γιατί οι υπεύθυνοι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος, δεν έδωσαν εξηγήσεις και δεν απολογήθηκαν, αλλά ετύγχαναν ιδιότυπης ασυλίας; Γιατί ενεργοποιούνταν μηχανισμοί μιντιακής και εσωκομματικής επίθεσης, κάθε φορά που έθετα ζήτημα λογοδοσίας από τον Δραγασάκη;» συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής.
Η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για "σκοτεινή περίοδο της ιστορίας", αναφερόμενη σε όλα όσα συνέ��ησαν το τελευταίο διάστημα.
«Βίωσα καθεστωτικού τύπου επιθέσεις και ευθεία απόπειρα κάμψης και παράκαμψής μου. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν ο κ.Βούτσης, ο γραμματέας της ΚΟ και άλλοι σε αυτή την σκοτεινή περίοδο, θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και εγώ θα συμβάλλω σε αυτο. Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον οποιο καταθέτω την απογοήτευση μου για την προσχώρησή του σε απόπειρες εκκαθάρισης της δημοκρατίας -θα πρέπει να διαλευκανθεί» σημείωσε, κατηγορώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο για εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
Η κα Κωνσταντοπούλου απηύθυνε προσκλητήριο σε Μανώλη Γλέζο, Σοφία Σακοράφα, Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αναφερόμενη στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως ο πρώην υπουργός έχει αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι «το εγχείρημα πρέπει όχι μόνο να εκφράζει, αλλά και να έχει στους κόλπους του τη νέα γενιά».
Παράλληλα, έκανε λόγο για διαδικασία σπίλωσης της, αλλά και επίθεσης σε βάρος προσώπων της οικογένειάς της, από ΜΜΕ.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top