Χιούγκον Ντίξον: Πιθανόν να πάει και σε επαναληπτικές εκλογές η Ελλάδα

«Ορατό το ενδεχόμενο να βρεθεί και πάλι στη δίνη της κρίσης η Ελλάδα»

Χιούγκον Ντίξον: Πιθανόν να πάει και σε επαναληπτικές εκλογές η Ελλάδα
Για το ορατό -κατά τον ίδιο- ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου το… κουτί της Πανδώρας στην Ελλάδα μιλά ο Χιούγκο Ντίξον σε κείμενό ​του στους Financial Times.
Όπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, κανένα κόμμα δεν δείχνει ότι θα μπορέσει να πάρει την αυτοδυναμία για να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.
«Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος να διενεργηθούν και νέες εκλογές και η Ελλάδα να βρεθεί και πάλι στη δίνη της κρίσης» αναφέρει ο Ντίξον, ο οποίος εξηγεί ότι η δημοτικότητα του Τσίπρα έχει αρχίσει να υποχωρεί αισθητά μετά τον «εμφύλιο» και τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει ο ίδιος τονίζοντας ότι -έστω και οριακά- ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βγαίνει πρώτο κόμμα, εάν οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν βγάλουν κυβέρνηση και προκηρυχθούν επαναληπτικές, τότε θα μπορούσε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε περαιτέρω οικονομικό χάος λόγω της καθυστέρησης στην εφαρμογή της συμφωνίας της διάσωσης και της επανεμφάνισης του Grexit.
«Οι Έλληνες θα μπορούσαν κάλλιστα να τιμωρήσουν τον κ. Τσίπρα, αν αναγκαστούν να οδηγηθούν σε ένα τρίτο γύρο εκλογών μέσα σε ένα έτος» αναφέρει ο Ντίξον, ο οποίος επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ίσως τελικά συγκυβερνήσει με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top